SON DAKİKA

Değerli Hemşehrimiz Mahmut KAYA Söyleşisi

Değerli Hemşehrimiz Mahmut KAYA Söyleşisi 11 Aralık, 2017 03:23 Güncelleme: 11 Aralık, 2017 03:23 Değerli Hemşehrimiz Mahmut KAYA Söyleşisi

Tekstil işinde toptan parekende satış yapan Öz kaya toptan giyim sahiplerinden Mahmut Kaya İle yapmış olduğumuz söyleşi.

 

Ağrı'nın Taşlıçay İlçesi deni köyünden şeyh Mustafa'nın torunu olan Mahmut kardeşimiz 1995 yılında Bursaya yerleşmiş yaklaşık 22 yıldır bursa'da ikamet eden Mahmut kaya ve 4 kardeşi ortaklaşa 2003 yılına kadar pazarlarda tekstil işleri yaptıktan sonra 2003 yılından bu güne kadarda tekstilde genelde bayan üzerine toptan ve parekende giyim işi ile uğraşıyorlar.

Değerli iş adamı Mahmut Kaya Birlik ve beraberliğin olmadığı yerde güçlü olunamayacağını söylerken kardeşleri ile birlikte yıllardır el birliği ile çalıştıklarını başarılarını da buna borçlu olduklarını dile getirdi. 15 kardeşin 6'cısı olan Mahmut Kaya kardeşimiz evli ve 4 çocuk babası olduğunu 6 kardeşinin Ağrıda memur olarak çalıştığını söyledi.

Özkaya toptan giyim hikayesini anlatırken şöyle diyor hemşerimiz, aslınsa ilk geldiğimizde inşaat'ta filan çalıştık belli bir müddet daha sonra kardeşlerimizle inşaatın zorluklarını görünce kendimize giyim yani tekstil üzerine çalışmaya yoğunlaştırdık Allahımıza binler kere şükürler olsun inşaatın zorluğunu görünce işimizin kıymetini bilip ona görede bu işte başarılı olduk. Tabiki şu an türkiyede her sektörde sıkıntılar var bizler yorganımıza göre ayağımızı uzatıp müşterilerimizi güler yüzle karşılayıp işimize bakıyoruz.

Bizler Ailece çoluk çocuk birlikte çalışıyoruz.Eskiden işler daha kolaydı şimdi AVM'ler  küçük esnafı çok zorluyor şöyle diyeyim batan bir çok küçük esnaf bu yüzden işlerini kapatıyor.

Ağrıda AVM düşünülüyor siz buna ne dersiniz dediğimizde Mahmut Kaya kardeşimiz bunun küçük yerlerde kurulmasının yanlış olacağını çünkü küçük esnafı büyük şehirlere oranla daha çok etkileyeceğini görüyorum dedi. Küçük esnaf zar zor yürüttüğü işinde çoluk çocuğunu okutup geçimlerini sağlarken Avm fikri göçü hızlandıracağı gibi Ağrıyada fazla bir artı sağlamayacaktır.  Avm yerine Ağrıya önce fabrika yapsınlar ve tarım olsun hayvancılığa destekle insanların geçim gücünü yükseltsinler diye düşünüyorum  dedi.

Bizler ağabeylerim kardeşlerim geldiğimiz günle şu anki halimiz arasındaki farkı görünce şükrediyoruz. Ağrılı hemşerilerime bir tavsiyem olsun yaptıkları işte güvenilir olmaları ve itibarlarını kaybetmemeleri gerekmekte çünkü her şey bazen para değildir. Bakın size bir şey söyleyeyim batılı arkadaşlarımız bize şöyle diyorlar bizler doğuluları yanlış tanımışız keşke sizdeki bu insaniyetliği daha önce bilseydik diyorlar.

Mahmut kardeşimiz arada şunu söylüyor.Ben bu işler girmeden çocukluğumdan beri hayalim hafız olmaktı. Çok şükür ailemizde imamda hafızda var.

Bak Muhammet kardeşim sana şunu söyleyeyim bizler her şeyden önce islamız ayrımcılık ırkçılık yapmak bize yakışmaz son olarak 2 şey söyleyeceğim.

Güzel kardeşim ülkemizde eskiden zengin fakir bir arada yaşardı. Birbirinin sıkıntılarını bilirdiler yardımlaşırlardı. Son zamanlarda zenginler şehrin batısına taşındılar kimse kimsenin halinden anlamıyor o zenginler sabah 6 da gelip fakir semtekilere de bayanların soğukta tarlaya bahçeye gittiğini görmeli zorluklar görmeli fakirin halini görmeli diyorum.

İkincisi ise Ağrı derneklerine olacak bu ikiliğe bir an önce son vermelerini istiyorum çünkü Büyük şehirlerde birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var.

Özkaya toptan giyim Sahiplerinden Mahmut Kaya Kardeşimize vermiş olduğu bu röportaj için teeşkkür ederken Ailece işlettikleri işlerinde başarılarının devamını dileriz.

haber Muhammet Karasu

 

Yorum Ekle