SON DAKİKA

Darp edilen Yakut'tan suç duyurusu

Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Yeşildere Köyü yakınlarında aracından indirilip darp edilen, Miraç Yakut isimli yurttaş Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu. 08 Temmuz, 2014 02:10 Güncelleme: 08 Temmuz, 2014 02:10 Darp edilen Yakut'tan suç duyurusu

Dün akşam saat saatlerinde özel otomobiliyle Yüksekova'ya bağlı Yeşildere Köyü'nden  Van'ın Başkale ilçesine doğru giderken, Yüksekova - Başkale karayolu yakınlarında içinde 5 kişinin bulunduğu bir minibüs tarafından önü kesilen ve araçtan indirilerek darp edildiğini savunan Mirac Yakut, yaşanan olay ile ilgili olarak Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Olay ile ilgili olarak Hakkari Adliyesi önünde açıklama yapan Miraç Yakut,  dün yaşananları şöyle anlattı: Dün akşam saatlerinde Yüksekova ilçesine bağlı Yeşildere köyü yakınlarında karayoluna 400 metre uzaklıkta içinde silahlı ve sivil kıyafetli 5 kişinin bulunduğu minibüs marka bir araç önümü kesti. Beni araçtan indirerek sorgusuz sualsiz bir şekilde darp ettiler. Tekme tokat dövüp beni dereye attılar. Olaydan 2 saat sonra bölgeden geçen bir yurttaşın haber vermesi ile olay yerine çağrılan ambulans ile Hakkari Devlet Hastanesi'ne kaldırıldım. Benim aracım Yeniköprü Jandarma Karakolu'na çekildi” dedi.

Hastaneden 12 günlük rapor aldığını kaydeden Yakut, kendisini darp edenlerin polis yada asker olabileceğini ileri sürerek, kendisini darp edenlerin araç plakasını aldığını ve haklarında Hakkari Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunduğunu söyledi.

Yakut'un Avukatı Fahri Timur ise müvekkilinin, sivil bir minibüsün içinde sivil giyimli kolluk güçleri tarafından durdurularak, 'Kendilerine yol verilmediği' gerekçesi ile aracından indirilip darp edildiğini belirtti.

Timur, hiçbir suçu olmayan müvekkilinin 'Trafikte kendilerine yol vermediği gerekçesi' ile gözaltına alma ve yakalama yönetmeliğine aykırı bir şekilde kolluk güçlerince darp edilmesinin kabul edilemez olduğunu belirterek, müvekkili hakkında düzmece ifadeler ile dolu bir tutanak düzenlendiğini kaydetti.

Hakkari Valisi Yakup Canbolat ise konu adliyeye intikal ettiği için açıklama yapmayacağını ancak, jandarmanın kendisine verdiği bilgide söz konusu vatandaşın, aracının trafik tescil belgesi ve zorunlu sigortası olmadığı, bu yüzdende sürücünün aracını bırakıp kaçtığını ve bu şekilde dereye düşüp yarlandığını söyledi.

 

Yorum Ekle