SON DAKİKA

Çim Üzerinde Şampiyonaya Hazırlanıyorlar

Muş´ta kayaklı koşu sporcuları (Kuzey Disiplini), kayak takımlarıyla çim üzerinde antrenmanlarını sürdürerek, şimdiden Türkiye şampiyonasına hazırlanıyorlar. 03 Aralık, 2019 00:15 Güncelleme: 03 Aralık, 2019 00:15 Çim Üzerinde Şampiyonaya Hazırlanıyorlar

Çim Üzerinde Şampiyonaya Hazırlanıyorlar.

 

Yaz mevsiminin kavurucu sıcağında, sıcak asfalt üzerinde ve şimdi ise kar yağışı öncesi çimde kayak takımları ile birlikte çim üzerinde antrenmanlarını sürdüren Muşlu kayaklı koşu sporcuları, sıkı bir şekilde çalışmalarını sürdürüyorlar. Geçtiğimi yıl Türkiye ikincisi olan sporcular, bu yıl ise birinciliği amaçlıyorlar.

Muş Güzeldağ Kayak Merkezi´nde kayak takımlarını ayaklarına takan sporcular, çim üzerinde saatlerce antrenman yapıyor. Antrenörlerin gözetiminde çalışmalarını sürdüren sporcular, kar yağışı öncesi tüm hazırlıklarını tamamlamaya gayret ediyor. Zorlu bir antrenmandan geçen sporcular, Aralık ayında planlanan Türkiye Kayaklı Koşu Şampiyonasından başarıyla dönmeyi amaçlıyor. 12 ay düzenli bir şekilde antrenmanlarını sürdüren sporcuların hedefi ise, Milli Sporcu olup Olimpiyatlarda Türkiye´yi en iyi şekilde temsil etmek.

Kayak merkezinde antrenman yapan kayaklı koşu sporcularını ziyaret ederek, çalışmalarını yakından takip eden Gençlik ve Spor İl Müdürü Emrullah Güler, Muş´un sporda hak ettiği konuma gelmesi için gayretle hizmet ettiklerini söyledi. Kayak branşında Muş´un çok ciddi dereceler aldığını hatırlatan Güler, “İlimizde çok iyi potansiyeli olan sporcularımız var. Bunun için kulüplerimizin çalışmalarını yakından takip ediyoruz. Sporcularımıza gerekli tüm desteği sağlıyoruz. Bunun için ciddi adımlar attık ve atmaya da devam ediyoruz. Sayın Valimiz Doç. Dr. İlker Gündüzöz´ün ciddi destekleri var ve gereken önemi göstererek bizlere gerekli talimatları vermektedir. Ayrıca ilimize yatırım noktasında Sayın Milletvekilimiz Mehmet Emin Şimşek ve tüm siyasetçilerimize de ayrıca teşekkür ediyoruz” dedi.

Muş Bölgesi Kayaklı Koşu Antrenörü Süleyman Yıldırım ise, geçen yıl Türkiye 2´ncisi olduklarını ve bu yıl ise birinci olmayı planladıklarını belirterek, “Yılın 12 ayı antrenmanlara ara vermeden devam ediyoruz. Yazın sıcağında tekerlekli kayak antrenmanı ve mevsim itibarı ile Kışa yakın çocuklarımızı hem kayakla tanıştırmak hem de antrenman yaptırmak. Daha farklı antrenmanlar yaptırmak için kayakla haşir neşir ediyoruz çocuklarımızı. Milli takımlarda yaklaşık 10 tane sporcumuz var. Gerek kayaklı koşu gerekse biatlon branşında Milli takımda 10´un üzerinde sporcularımız var. İlimizde 60 ila 70 arasında kayaklı koşu sporcusu var. Geçen sene Türkiye 2. Olduk. Bu yıl amacımız Türkiye 1´incisi olmaktır. Geçen yıl ferdi branşlarda, ferdi kategorilerde 70´in üzerinde madalya aldık, bu yıl hedefimiz onun üzerine çıkmaktır. Yaz´ın sıcağında tekerlekli kayak antrenmanı yapıyoruz mesela Temmuz-Ağustos aylarında. Şimdi ise sezon öncesi çocuklarımızı çimin üzerinde kar kayağı ile çalıştırıp sezona hazırlıyoruz” şeklinde konuştu.

Başarılı sporcularından Başar Denışment ise, hedefinin büyük olduğuna vurgu yaparak, “İki senedir bu sporu yapıyorum. Burada kış için, kış yarışları burada antrenman yapıyoruz, çalışıyoruz. İşte yazın asfaltta kayıyoruz bazen de gelip burada kar kayaklarımızı takıyoruz burada çimde antrenman yapıyoruz. Sonra işte buralarda kışın antrenmanlarımızı yapıyoruz. Zor ama hedefim büyük. Ne kadar zor olsa da antrenmanlarla çalışıyorum. Yani antrenmanlarımla sıkı sıkı tutunuyorum. Kayağı da seviyorum ondan dolayı da çalışma yapıyoruz buralarda” diye konuştu.

Milli kayakçı olmak istediğini kaydeden Hayrunnisa Coşkun ise “Burada kayıyoruz. Kar yağmadığı için çayırın üzerinde kayıyoruz, kışlık kayakları takıyoruz. Yazın da asfaltın üzerinde, gençliğin orada kayıyoruz. Çabalamak istiyoruz, hedefimde milli kayakçı olmak. Bu hedefimin peşindeyim hiç bırakmayacağım” dedi.


Yorum Ekle