SON DAKİKA

Bölgede bazı inançlar, örf ve adetler(3)

27 Ağustos, 2011 08:43 Güncelleme: 27 Ağustos, 2011 08:43 Bölgede bazı inançlar, örf ve adetler(3)

Bölge insanları Cuma günü yolculuk yapmazlar. İnançlarına göre uğursuzluk getirir. Salı gününü de kötü bir gün olduğunu sayar ve öyle inanırlar. Bir kimse bir iş esnasında bir kere hapşırırsa ona “sabır” derler. O zaman, kişi işine devam etmez veya yolculuğa gitmez. İki kez hapşırdığı zaman ise “işini çabuk yap” derler. O zaman hiç zarar görmeden işini yerine getirir. Eğer birisi bir yolcuğa gittiğinde, yolda bir kadını götürür veya boş tencere taşıyan birine rastlarsa uğursuzluk getirir diye tevsir ederler. Bölge halkı nazara inanır. Kendilerine nazar değer diye korkarlar. Beyaz saçlı ve mavi gözlü insanların nazarlarından uzaklaşırlar.
NOT: Bu yazılanlar 1850 yılını ve takip eden dönemi içerir. Ancak günümüzde de halen bu tür inançlar vardır.

Yorumlar
s
sinem7 yıl önce

daha neler,o kadarda değil

A
Abdullah A.8 yıl önce

Abartmanın lüzumu yok, herkes kiminle çalışacağını bilmek ister, bu da bu yöntemlerden biridir, işe girerken istenen belgeler çok mu farklı sanki

S
Sakarya8 yıl önce

Oldu olacak şifremizi de verelim!

G
Gülşen8 yıl önce

Buna benzer bir olay benim başımdan geçti, bölüm müdürüm arkadaş listemde olmamasına rağmen fotoğrafımı beğendi diye mail gelmişti, hesabıma girip baktığımda beğeni yoktu, başka bir gün laf arasında sorduğumda ise ben yapmadım yeğenim yaptı tadında bir şeyler demişti, tabi bende yemiş gibi yaptım =)

M
Melih A.8 yıl önce

Profil fotoğrafını değiştirmek şart oldu anlaşılan :)

E
Ezgi Güler8 yıl önce

Maalesef şirketler insanların özel hayatlarına çok fazla karışmaya başlıyorlar...

Yorum Ekle