Erciş Belediyesi Kadın Meclisi Aralık ayının ilk toplantısı gerçekleştirildi.
Erciş Belediyesi kadın meclisi Belediye Başkan Vekili Güler Avcı başkanlığında Aralık ayı olağan toplantısını gerçekleştirdi. Belediye toplantı salonunda gerçekleşen toplantıya Belediye başkan Vekili Güler Avcı , belediye kadın meclis üyeleri ve belediye kadın çalışanları katıldı.
Her ay düzenli olarak yapılan toplantıda kasım ayında yapılan belediye kadın çalışmaları değerlendirilerek aralık ayında yapılacak çalışmalar konuşuldu. Toplantıda ayrıca belediye kadın çalışanlarının sorunları tartışıldı.
'Kadın katliamları kınandı'
Toplantıda konuşan Erciş Belediyesi Kadın Politikaları Müdürlüğü çalışanlarından Ayşe Çiftçi son zamanlarda yaşanan kadın katliamlarına değinerek şunları söyledi; '' 7 Hazirandan bu yana 58 kadın öldürüldü.Son olarak en İstanbul Sancaktepe bir kadın daha öldürüldü.
Çatışma ortamında şiddet olağanlaştırıldı ve bu olağanlaşan ortamda en çok etkilenen kadınların güvenlik tedbirlerinin alınması lazım. Biz meclis olarak yaşanan kadın kırımlarını kınıyoruz'' dedi.
Toplantıda ayrıca belediyenin kadınlara oluşturacağı yeni istihdam alanları ve kadına yönelik farkındalık eğitimlerine devam edilmesi de konuşulan konu başlıkları arasındaydı.