Federal Kürdistan Başkanlığı'nın web sitesinde yayımlanan açıklamada, Mesud Barzani, 17 Aralık Kürdistan Bayrağı Günü'nde yapılan saldırılaradirenen Suriye Kürt Ulusal Konseyi'ne (ENKS), bir Kürt ferdi olarak teşekkür ettiğini bildirdi.
Barzani, Sözde Kürt olan bu kişilerin bütün çabasına rağmen, bayrağın yere düşmesine engel olmanız takdire şayandır dedi.
Barzani, Kürt olduklarını iddia eden bu grupların yaptığını, işgalciler bile yapmamıştır diyerek,Bir gün pişman olup utanacaklar dedi.
17 Aralık Perşembe günü, Rojava'nın (Suriye Kürdistanı) Gırke Lege kentinde ENKS tarafından düzenlenen Kürdistan Bayrağı Günü törenine, kantonun asayiş güçleri tarafından tazyikli suyla müdahale edilmişti.
Asayiş güçlerinin 3 itfaiye aracıyla 200 metre uzunluğundaki Kürdistan Bayrağı'na da tazyikli su sıkmıştı.
Tören, müdahale nedeniyle yarıda kalmış, Ayrıca kutlamaya katılan çok sayıda kişi gözaltınaalınmıştı. 