SON DAKİKA

Barış palavraları geçmiyor

30 Ağustos, 2011 17:58 Güncelleme: 30 Ağustos, 2011 17:58 Barış palavraları geçmiyor
BDP Grup Başkan Vekili Hasip Kaplan, Bayramda ayrışma, tehdit, nefret ve küslük söylemi içinde devlet yönetilmesinin kader olmadığını belirterek, "Ne halk savaşı, ne de AKP'nin savaşı sorunu çözmez." dedi.

DİYARBAKIR - BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, bugün kutlanmaya başlanan bayram, son günlerde artan çatışmalar ve barış annelerinin Türkiye-Irak sınırında gerçekleştirdiği canlı kalkan eylemleri ile ilgili düşüncelirini sosyal paylaşım sitesi Twitter’den paylaştı.

Kaplan, BDP, KADEK, Hak-Par ve bölge STK’ların silahların susması için yaptığı çağrının önemli olduğunu ve silahsız çözümün mümkün olduğunu ifade ederek bunun desteklenmesini istedi. "Ne halk savaşı ne de AKP’ nin savaşı sorunu çözemez" diyen Kaplan, birlikte yaşamın, diyalogun ve çözümün yolunu açmak gerektiğini söyledi.
Tatilde gerilen siyasetin ölümlerden sorumlu olduğunu, meclisi meşru siyasete adres gösterenler koydukları engelleri kaldırmalarını gerektiğini belirten BDP’li Kaplan, şöyle dedi:

"3 gündür Habur’dayız. Savaşa hayır diyen halkın sağduyusu, görevlilerle asgari bir diyalog dahi acı olayları önleyebilir. Komutanın ellerinden tutan bir ananın Kürtçe sözleri herkesi etkiliyor. Asker de gençler de ölmesin. 30 yıl acı yaşadık artık ölümler olmasın. Komutan, görevliler çaresiz. Yanıma gelip ’Biz iktidarın emirlerini uygularız, çözüm siz siyasilerde mecliste çözün, hepimiz rahatsızız’ diyorlar.

Sirnak ve Hakkari’de ne oluyor, helikopterle gelip sipere yatan liderler anlamaz. Gelin tüm siyasiler halkla yerinde konuşsun anlasın durumu. Somali’den vahim bir durum var. Açlıktan değil, silahla ölenlerin olduğu ülkemizde bu aymazlık siyaset kurumuna olan güveni sarsıyor. Yarın (bugün) Bayram ama kutlamayacağız. AKP, insani, vicdanı huzur içindeyse istediği gibi kutlayabilir. Kardeşlik, barış palavraları burada geçmiyor. Bayramda, ayrışma, tehdit, nefret ve küslük söylemi içinde devlet yönetilmesi kader değildir. İdil’deyim, Müslüman, Süryani, Ezidi yılda 6 dini, birde ortak Newroz kutlayan halkımız bugün bayramı kutlamıyor." Radikal

Yorum Ekle