MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Bursa mitinginde "Öl de ölelim, vur de vuralım... sloganına Merak etmeyin, onun da zamanı gelecektir... şeklinde cevap verdiği gerekçesiyle hazırlanan fezleke TBMM'ye ulaştı.
Devlet Bahçeli hakkında Meclis'e gelen fezlekede, T.T. adlı vatandaş tarafından yapılan şikayet üzerine Bahçeli'ye Suç işlemeye tahrik suçu isnat edildi. Fezlekede, Bahçeli'nin 23 Mart 2013'te Bursa mitinginde, kalabalık tarafından Öl de ölelim, vur de vuralım... şeklindeki sloganların arka arkaya atılması üzerine, Merak etmeyin, onun da zamanı gelecektir... ifadesi ile karşıladığı belirtilerek şöyle denildi:
Türk Ceza Kanunu'nun 214. maddesi altında, suç işlemek için alenen tahrikte bulunan kişi, 6 aydan 5 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır şeklinde düzenlenen aynı maddenin birinci fıkrası, 'suç işlemeye tahrik eylemini, açıkça ifade özgürlüğünün kapsamı dışına çıkarmış, ifade özgürlüğünün suç işleme veya işletme aracı olarak kullanılması, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin 10. maddesinde belirtilen ilkelere uygun biçimde yasaklanmıştır.
Milletvekillerinin, ancak şiddeti veya suç işlenmesini teşvik yahut tahrik edecek ifadeler kullanmamaya özen göstermeleri şartıyla, toplumsal sorunlar hakkında acımasız eleştirilerde bulunabilme veya düzeni sorgulayabilme özgürlüğüne sahip bulundukları kabul edilmelidir. Suç işlemeye genel tahrik suçu bakımından yeterli şüphenin doğmuş olduğu kanaatine varılmıştır.
Aralarında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve eski AB Bakanı Egemen Bağış'ın da olduğu milletvekillerine ait 25 yeni dosyayla birlikte Meclis'te bekleyen dokunulmazlık fezlekelerinin sayısı bin 15'e ulaştı.