SON DAKİKA

Ankara'da 6. Uluslararası Büyük Tufan Sonrası Anadolu'daki Arkeolojik İzler Konulu Konferans

29 Aralık, 2023 15:39 Güncelleme: 29 Aralık, 2023 15:39 Ankara'da 6. Uluslararası Büyük Tufan Sonrası Anadolu'daki Arkeolojik İzler Konulu Konferans

Ankara'da 6. Uluslararası Türkiye'deki En İyi On Arkeolojik Keşif ve Büyük Tufan Sonrası Anadolu'daki Arkeolojik İzler Konulu Konferans yapıldı.

Doğubayazıt İnanç Turizmini Araştırma ve Geliştirme Derneği'nin ev sahipliğinde, Anadolu Medeniyetler Müzesi'nde düzenlenen ve Türkiye'deki arkeolojik çalışmaların öne çıkanlarını ele alan 6. Uluslararası Türkiye'deki En İyi On Arkeolojik Keşif ve Büyük Tufan Sonrası Anadolu'daki Arkeolojik İzler Konulu Konferans, Ankara'da gerçekleştirildi.

Açılış konuşmalarını Anadolu Medeniyetleri Müzesi Müdürü Yusuf Kıraç, Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Hakkı Alma ve Hong Kong Müzesi ve NAMI Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Man Fai Yuen gerçekleştirdi.

Program, "Ağrı Dağı'nın Ruhu" başlıklı sunum ile devam etti. Araştırmacı ve yazar Mücahit Özden Hun, Ağrı Dağı ve bölgenin arkeolojik önemine dikkat çekti. Ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı Müşaviri Asım Keser, "Sürmeli Çıkuru/ Iğdır Havalisi Halk Yaşamında Nuh Tufan'ın İzleri" konulu bir konuşma yaptı.

Anadolu Medeniyetleri Müzesi'nden Arkeolog Melek Yıldızturan, Misis'teki Ölümsüzlük Şehri ve Misis Mozaiğinde Nuh'un Gemisi hakkında bilgi verdi. Şair ve yazar E.Muhsin Bulut, "Nuh'un Gemisinin İzinde Mehmet Eraslan Gemi Müze Projesi"ni anlattı


Yorum Ekle