SON DAKİKA

Ak Parti Ağrı İl Teşkilatı Alındı mı?

AK Parti'nin itirazıyla seçimlerin iptal olduğu Yalova'da seçimlere bir ay kala genel merkez il teşkilatını görevden aldı. 28 Nisan, 2014 11:43 Güncelleme: 28 Nisan, 2014 11:43 Ak Parti Ağrı İl Teşkilatı Alındı mı?

Ağrı il teşkilatının alınıp alınmaması ile ilgili son kararı ise yapılan istişare toplantıları sonucunda verilecek. Sakarya ve Erzurum illerinden gelen koordinatör milletvekillleri şu anda il teşkilatı, belediye başkan adayı , partilileri dinliyorlar.

Ak Parti'nin Ağrı'da alacağı karar merakla bekleniyor.

Seçim sonrasında İl Teşkilatının çalışmadığına dair bir çok eleştiri yapılmış, 04 haber.net sitesi İl Başkanının alınacağını belirtmişti.

 

Ağrı'dan önce AK Parti'nin itirazıyla seçimlerin iptal olduğu Yalova'da seçimlere bir ay kala genel merkez il teşkilatını görevden aldı.YSK tarafından seçimin iptal edildiği Yalova'da AK Parti Genel Merkezi, il teşkilatının istifasını istedi. Yalova İl Başkanı Mustafa Pehlivan dahil tüm il teşkilatı istifalarını sundu. 1 Haziran'da tekrarlanacak seçimlerde AK Parti'nin seçim koordinasyonunu İstanbul Milletvekili Mustafa Ataş yönetecek.

 

AK Parti Bursa Milletvekili ve Yalova Koordinatörü Bedrettin Yıldırım da, AK Parti Yalova İl Başkanı Mustafa Pehlivan ve il yönetiminin istifa ettiğini açıkladı.

PEHLİVAN: PARTİMİZİN ÖNÜNÜ AÇMAK İÇİN İSTİFA ETTİK
AK Parti Yalova İl Başkanlığı görevinden istifa eden Mustafa Pehlivan, ”1 Haziran'da yenilenecek olan seçimlerde hem partimizin hem Yalova'nın önünü açmak adına il başkanı ve yönetim kurulu olarak istifa etmenin doğru olacağına ve partimize katkı sağlayacağına inanarak istifa ettim” dedi.
Pehlivan, AK Parti Yalova İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, mevcut yönetim kuruluyla iki yıldan fazla bir süredir şeref, azim ve kararlılıkla il başkanlığı görevini yürüttüğünü söyledi.

 

Bu süreçte mahalli seçimlerin başarılı geçmesi hususunda azami gayret gösterdiklerini, belirten Pehlivan, şöyle konuştu:

“Çok da başarılı bir seçim sonucu yakaladık. Ancak il genelindeki başarımızı ne yazık ki il merkezimizde yakalayamadık ve 1 Haziran'da yenilenecek olan seçimlerde hem partimizin hem Yalova'nın önünü açmak adına il başkanı ve yönetim kurulu olarak istifa etmenin doğru olacağını ve partimize katkı sağlayacağına inanarak istifa ettim. Bu süreçten sonra da gerek yenilenen mahalli seçimlerde, gerekse sonraki süreçte partimizin emrinde olacağım. Sayın Başbakanımızın liderliğindeki AK Parti kadrolarında yer almak benim için bir şereftir. Bu seçim sürecinden sonra Cumhurbaşkanlığı seçiminde de partimizin bir neferi olarak çalışacağımdan kimsenin kuşkusu olmasın. Kurucusu olduğum partimizin başarısı için teşkilatımızla bütün gücümüzle çalışmalarımıza devam edeceğiz. Kazanan AK Parti olacaktır.”
AK Parti itirazıyla seçimler iptal edilmişti
30 Mart 2014 seçimlerinde Yalova'da önce Ak Parti'nin 1 oy farkla kazanmıştı. CHP'nin itirazı sonucunda yeniden sayım yapıldı ve CHP 6 oy farkla öne geçmişti.Ak Parti seçmen olmadığı halde oy kullananlarını tespit ettiğini bildirerek YSK'ya başvurmuştu

 

Yorum Ekle