SON DAKİKA

Ağrı'nın Toprak Değeri Düşük

07 Eylül, 2012 04:12 Güncelleme: 07 Eylül, 2012 04:12 Ağrı'nın Toprak Değeri Düşük

Ağrı Ziraat Odası Başkanı Yavuz Aydemir Ağrı'da kurulan toprak analiz laboratuarı ve Ağrı'nın toprak verimliliği hakkında bilgi verdi. Başkan Aydemir şu ifadeler değindi; “Öncelikle Çiftçilerimize bilgi vermek için bizi ziyaret ettiğiniz için teşekkür ederim. Bu laboratuarımız yaklaşık olarak 1buçuk aydır açılmış Ağrı'ya büyük bir hizmet verdiğimizi düşünüyoruz. Bu laboratuarı açtığımızdan beri yaklaşık 5000 vatandaşımız başvurdu, bu laboratuar açıldıktan sonra çiftçilerimize hem zaman kazandırdık hem de maddi olarak kazanç sağladık. Eskiden Erzurum'a gidip onca para harcayıp hatta bir gece bekleyen çiftçilerimiz bile vardı.
Ağrı'nın toprak analizinden çıkan sonuç biraz kötü buda çiftçilerimizin bilinçsiz olması ve toprağın her zaman aynı ekini yıllarca ekmesidir. Vatandaşımız bize başvurup toprağını laboratuarımızda analiz etmesi lazım çünkü Ağrı'da çiftçilerimiz kendi kafasına göre toprağa gübre atıp tonajını durduramıyor buda toprağın verimini bitiriyor.
Çiftçilerimize vermek istediğimiz müjdemiz var, bilindiği gibi Tarım ve Hayvancılık Bakanı Sayın Mehdi Eker odamızı ziyaret etmişti ve bizimde bir sıkıntımız vardı dile getirdik çiftçinin tarım kredisinin ödeyememesi ve bizde bunu dile getirerek ertelenmesini istedik. Sayın Bakanımız Ankara'ya gider gitmez bununla ilgilenerek bir kanun çıkardı ve kanun 1 Eylül itibariyle yürürlüğe girdi ve çiftçimizin kredi borçları 1 yıl ertelendi.” Dedi.

 

Yorum Ekle