SON DAKİKA

Ağrı'lılar İsrail'i Lanetledi

Ağrı'lılar İsrail'i Lanetledi 23 Temmuz, 2017 08:57 Güncelleme: 23 Temmuz, 2017 08:57 Ağrı'lılar İsrail'i Lanetledi

Siyonist işgalcilerin Mescid-i Aksa'da Müslümanları şehid edip, Harem-i Şerif'i ibadete kapatmasına tepki göstermek için bir araya gelen Ağrılılar, düzenlenen kitlesel basın açıklamasında terör şebekesine lanet yağdırdı.

 

Ağrı'da bir araya gelen İslami Sivil Toplum Kuruluşları, işgalci Siyonistlerin, Mescid-i Aksa'da üç Filistinli Müslüman'ı şehid edip, Harem-i Şerif'i ibadete kapatmasına düzenledikleri basın açıklaması ile tepki gösterdi.

Cuma namazı çıkışında Merkez Camii önünde toplanan Ağrı Özgür Kudüs İnisiyatifince, İsrail lanetlendi.

Ağrı Merkez Cami önünde, Cuma Namazının ardından bir araya gelen Ağrılılar, sık sık tekbir getirip; Kahrolsun İsrail, Zalimler İçin Yaşasın Cehennem, Ağrı'dan Aksaya Direnişe Bin Selam sloganları attı.

STK'lar adına basın açıklmasını okuyan Kerem Engin, Müslümanlar olarak, bu acıyı en üst seviyede hissetmek mecburiyetinde olduklarını dile getirdi.

 

Kerem Engin okuduğu basın açıklamasında şunları söyledi:" Siyonist çeteye karşı birleşme ve dayanışma günüdür. İslam ümmetinin tüm unsurlarını, elinde yetki ve imkanı bulunduran, devlet reisleri, siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları, cemaat ve tarikatlar ve Kudüs davasına duyarlı herkesi ve her kesimi bir araya gelmeye, yeni stratejiler geliştirmeye davet ediyoruz. Ve bu basın açıklamasını organize eden Ağrı Özgür Kudüs İnisiyatifi olarak buradan çağrıda bulunuyoruz. İsrail işgal ettiği tüm Filistin topraklarını terk etmelidir. Mescid-i Aksa derhal ibadete açılmalı, Mescid-i Aksa başta olmak üzere Kudüs'teki tüm kutsal mekanlar Filistinlilerin sorumluluğunda saygı içerisinde korunmalıdır. Filistinlilere yönelik suç işleyen her İsrailli yargılanarak cezalandırılmalıdır. Hangi amaçla kurulmuş hangi görüşte olursa olsun tüm sivil toplum kuruluşları ve inisiyatif grupları Filistin halkıyla dayanışma içerisine girmeli ve eylemlerle, kampanyalarla onlara destek verilmelidir."

 

 

 

Yorum Ekle