SON DAKİKA

Ağrı'lı Kredi Çekmeye Giderse

Ağrı'lı Kredi Çekmeye Giderse 09 Aralık, 2017 04:46 Güncelleme: 09 Aralık, 2017 04:46 Ağrı'lı Kredi Çekmeye Giderse

Değerli okurlarımız geçtiğimiz günlerde bursada yaşayan bir dostumuzun başından geçen bir kredi mevzusunu anlatmak istiyorum. Fabrikada işçi olarak çalışan bu hemşerimiz gece vardiyasından çıktıktan sonra saat 9:30 gibi bankaya gider ve kredi çekmek istediğini söyler güvenlik sıra numarası verir ve sırasını beklemeye başlar.

Sıra numarası yanan hemşerimiz memurun karşısına oturur ve kredi çekmek istediğini söyler.

Görevli memur tabi beyefendi der maaş bodrosu ve bir kaç şey daha saydıktan sonra ne kadar ihtiyacı olduğunu sorar. Hemşerimiz 3 veya 4 milyon'a (eski para ile trilyon) ihtiyacı olduğunu fakat net maaşının 2 bin tl olduğunu söyler. Banka görevlisi bunun mümkün olmadığını söyler fakat hemşerimizin ısrarlı olması nedeniyle bu kredinin kendisini aştığını müdürle görüşmesini söyler. Müdüre yönlendirilen hemşerimiz istediği krediyi söyleyince müdür bey benimle dalgamı geçiyorsunuz bu maaşla bu rakam mümkün değil diyor. Hemşerimiz referans olarak cumhurbaşkanımızın isteyen herkes bu parayı çekebilir sözünü gösterir.

Hemşerimize Peki der müdür bu para ile ne yapacaksın, hemşerimizde gemi alacağını ve iş yapacağım isterseniz gemiye ipotek koyabileceklerini çalıştıkça borcunu ödeyeceğini söyler.

Banka müdürü olayı anlar ve hemşerimize kahve söyler karşılıklı içerken hemşerimizi kırmaz ve kredi müracatını alır. Hemşerimiz teşekkür edip çıkarken müdür bey şöyle der. ömer kardeşim biz başvuruyu aldık ama sen yinede pek umutlanma der ve gülüşürler.

Sonuçmu 2 ay oldu halen kredi başvurusuna cevap gelmemiş.

Demekki neymiş herkes referansına göre kredi başvurusunda rakam yazsa iyi olur.

 

Yorum Ekle