SON DAKİKA

Ağrı göz hastalıkları tedavisinde gözde merkez oldu

Hastanesini Eğitim ve Araştırma unvanına kavuşturan Ağrı’da, sevk vermek yerine sevk alma dönemi başladı. 01 Ocak, 2024 13:23 Güncelleme: 08 Ocak, 2024 00:31 Ağrı göz hastalıkları tedavisinde gözde merkez oldu

Eğitim ve Araştırma Hastanesi unvanına kavuşmadan önce yetersiz donanımları nedeniyle hastaları çevre illere sevk edilen Ağrı’da, yeni dönem başladı. Birçok alanda kapasitesini genişleten Ağrı Eğitim ve Araştırma Hastanesi göz hastalıkları bölümünde de yeni cihazlarıyla hastalara hizmet vermeye başladı. Planları arasında Kornea Bankası kurup göz nakli yapmayı planlayan hastane, artık çevre illere sevk göndermek yerine sevk alıyor. Yeni dönemde uzman doktor ve asistanlarla başarı yakalamayı hedefleyen hastane bölgenin gözdesi haline geldi.

Hekim sayısında da gerekli iyileştirilmelerin yapılarak başarılarını üst noktalara çıkarmak istediklerini söyleyen Göz Doktoru Doç. Dr. Yavuz Oruç, ”Biz artık sevk veren il değil, sevk alan iliz. Ve Kars’tan, Muş’tan’ Iğdır’dan çok gelen hastalarımız var, ameliyat hastalarımız geliyor. Sadece burayla kalmak istemiyoruz. İlk sırada daha öncelikli işlerimizi yapmak için FAKO cihazımızı aldık retina ameliyatlarını yapacağız. Ve halk arasında akıllı mercek dediğimiz premium yani yakın ve uzak görüşü bir anda sağlayan mercekler diyoruz bunlara, bu ameliyatları da yapacağız. Ve kafamızda yeni güzel planlar var. Kornea bankası kurup göz nakli yapmayı da planlıyoruz. Tabii bunu tek başıma değil, idarenin desteğiyle, İl Sağlık Müdürümüzün desteğiyle, rektör hocamızın desteğiyle inşallah bunları da başaracağız. Bir yıl öncesiyle karşılaştırırsak bayağı bir yol aldığımızı düşünebiliriz. Dediğim gibi yine artık sevk veren il değil gözden, sevk alan il haline geldik. Yani yoğunluk olarak hekim sayısı maalesef yetersiz şuan benim akademisyen olmama rağmen doçent olmama rağmen asistan gibi polikliniklerde hasta bakıyorum. Haftanın bir günü ameliyat yapıyorum. Tabi yakın zamanda tıpta uzmanlık kurul ekibini bekliyorum onlarda gelirse asistan almaya başlayacağız. Artık bir üniversite hastanesi gibi inşallah çalışmaya başlayacağız. Normal bir devlet hastanesi değil, üniversite hastanesi gibi çalışmaya başlayacağız inşallah, yani özellikle burada belirtmek istediğim göz hastalığı anlamında ameliyat olsun, tedavi olsun, teşhis olsun bütün donanımlara sahibiz. Başka illere Ankara, İstanbul’a göndermeden burada teşhisi, tedavisi, ameliyatını yapabiliyoruz. Yakında inşallah kornea bankasını da kurduktan sonra göz nakli ameliyatlarını da burada gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

Yorum Ekle