SON DAKİKA

Ağrı'da 9 Adet Taşkın Koruma Tesisinin Açılışı Yapılacak

Orman ve Su İşleri Bakanlığı bir gelenek haline getirdiği toplu açılış merasimlerine bu yıl da devam ediyor. 23 Aralık Çarşamba günü Ankara'da Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından toplu olarak hizmete alınacak eserlerden Ağrı'da payını alacak. 21 Aralık, 2015 11:18 Güncelleme: 21 Aralık, 2015 11:18 Ağrı'da 9 Adet Taşkın Koruma Tesisinin Açılışı Yapılacak

Ağrı'da Hizmete Alınacak Eserlerin Toplam Yatırım Bedeli Takriben 7 Milyon TL


Ülke genelinde hizmete alınacak bu tesislerden Ağrı'nın da payına düşeni aldığını vurgulayan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu “Ağrı'da Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü'nün tamamladığı 1 adet tesisi de bu açılış merasimi ilehizmete alacağız” değerlendirmesinde bulundu.


Hizmete alınacak DSİ'ye ait eserlerin taşkın koruma tesislerinden oluştuğunu belirten Prof. Dr. Veysel Eroğlu “Tamamladığımız 9 adet taşkın koruma tesisini birleştirerek tek tesis olarak değerlendirdik. Hizmete alacağımız tesislerle 1ilçe ve 9 köyü taşkın zararlarından koruyacağız.

 

Ayrıca bu açılış merasiminde Bakanlığımıza bağlı Orman Genel Müdürlüğü'nce Ağrı'da yapımı tamamlanan fidan üretim çalışmalarını da hizmete alacağız.

 

Bütün bu eser ve çalışmaların toplam yatırım bedeli takriben 7 milyon TL” diyerek sözlerini tamamladı.

Yorum Ekle