İşte Abbas Aydın'ın istifa metni.
2001 yılında AK Parti kurucu il yönetiminde siyasi hayatıma başladım. 2005 yılında il başkan yardımcısı, 2009'dan bu yana da 5 yıldır AK Parti Ağrı İl Başkanı olarak görev icra etmekteyim.Yerel seçimlerden sonra adayımızdan teşekkür beklerken,adayımızın basında çıkan beyanlarına cevap vermek istemiyordum. Yüzsüzlüğün bu kadarına da sadece edep ya hu diyorum. Yanlış adayla seçime girdik. Gerisi teferruattır. Gaziantep milletvekilimiz Sn Şamil TAYYAR bey düşüncemizi ve hissiyatımızı ifade etmiştir.
Defalarca yuhalanan, şeffaf olmayan, güvenirliğini kaybetmiş, mahkemede yargılanan, koruma ordusu ile dolaşan ve halkın içine çıkamayan birinin aday olması talihsizlik olmuştur. Milliyet Gazetesi ve çeşitli mecralarda demeçler verip, beyanatlarda bulunarak teşkilatı suçlamak onun hakkı da değil haddi de değildir,sadece acizliğini göstermektedir.Bir idareci 5 yılda 9-10 defa cep telefonunu değiştiriyorsa artık siz düşünün nasıl bir idarecilik yaptığını.
AK Parti'nin Ağrı'da ki oy oranı gerçek manada ve yerel anketlerde %65-70 bandında, BDP'nin ise % 25-30 bandındadır. Yakında yapılacak Cumhurbaşkanlığı Seçiminde oy oranının belirtilenin üzerinde olduğu görülecek ve anlaşılacaktır.
Gerek şifahi gerekse yazılı raporlarımızla adayın kim olursa olsun; ama mutlaka değişmesi gerektiğini ifade etmiştik. Ancak özellikle Oda ve STK Başkanlarımızın görüşlerinin, Genel Merkez'e aksi bir şekilde yansıtıldığı, anketleri manipüle ederek yetkililerimizin yanıltıldığını üzülerek müşahede etmiş bulunmaktayım. Ne kadirşinas Ağrı halkı, ne de Ağrı AK Parti ailesi olarak, bunları hak etmemiştik. Bütün bunları yapanları Allah'a havale ediyorum.
Ağrı İl Teşkilatı'nda; İl Yönetimi, Merkez İlçe, Kadın Kolları ve Gençlik Kollarındaki dava arkadaşlarıma samimi ve gayretli çalışmalarından dolayı müteşekkirim.Allah hepsinden razı olsun.Bu süreç sonunda görülen lüzum üzerine yönetim kurulundaki dava arkadaşlarımla birlikte görevimizden istifa ediyor,başta bu görevleri tarafıma tevdi eden Genel Başkan'ımız Sn. Recep Tayip ERDOĞAN başta olmak üzere,birlikte siyaset yaptığım tüm teşkilat mensuplarına şükranlarımı sunuyorum.
AK Parti ile başlayan siyasi hayatımda herkesin bilmesini isterim ki, tüm samimiyetimle gece-gündüz hizmet ettim, mevki-makam derdimiz olmadı olmayacak. Dik durduk diklenmedik, il başkanı olarak değil isimsiz kahramanlar olarak addettiğimiz mahalle temsilciliğini veya sandık başkanlığında görev yapmaya hazırım; yeter ki bu davanın bayrağı dalgalansın. Çok şükür AK Partimizin aklığına halel getirmedik. Bundan sonraki süreçte ülkemizin, milletimizin ve partimizin hizmetinde olacağımızı bu vesileyle ifade etmek istiyorum.
Kamuoyuna saygıyla arz olunur.
Av.Abbas AYDIN
AK Parti Ağrı İl Başkanı
