SON DAKİKA

4 YPG/YPJ savaşçının cenazesi Diyarbakır'a getirildi

Cizîrê Kantonu'nun Hesekê kentinde DAİŞ çeteleri ile yaşanan çatışmalarda yaşamlarını yitiren 4 YPG/YPJ savaşçısının cenazeleri otopsi işlemleri için Diyarbakır'a getirildi. 29 Mayıs, 2015 05:47 Güncelleme: 29 Mayıs, 2015 05:47 4 YPG/YPJ savaşçının cenazesi Diyarbakır'a getirildi

DİYARBAKIR - Cizîrê Kantonu'nun Hesekê kentinde 26 Mayıs'ta yaşanan Merbruka direnişi sırasında DAİŞ çeteleri ile girilen çatışmalarda yaşamını yitiren 4 YPG ve YPJ savaşçısının cenazeleri, dün akşam saatlerinde Mardin Şenyurt Sınır Kapısı'ndan aileleri ve MEYA-DER yöneticileri tarafından teslim alındı. Teslim alınan YPG ve YPJ'liler Bedrettin Akdemir (Ekin İnce Memet), Nabi Akman (Hasan Sabbah), Hacire Kurt (Newal Farqin), Seram Altunkılıç'ın (Seran Anatolya) cenazeleri, otopsi işlemleri için Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne doğru sınır kapısından yola çıkarıldı.

Yola çıkarılan cenaze konvoyu, Çınar ve Bismil Üçyol'da yüzlerce yurttaş tarafından slogan ve zılgıtlarla karşılandı.

Kent merkezinin birçok noktasında da gece geç saat olmasına rağmen sokaklara çıkan yurttaşlar, YPG ve YPJ'lilerin tabutlarını taşıyan konvoyu, zılgıt ve sloganları ile selamladı.

Yine sık sık cenaze araçlarının önünü kesen yurttaşlar, bir süre araçlarla da yürüdü.

Cenazeler hastaneye getirilmeleri sonrası morga taşındı. Otopsi işlemlerinin tamamlanması halinde Bedrettin Akdemir'in (Ekin İnce Memet) cenazesinin memleketi Adana'ya, Nabi Akman (Hasan Sabbah) Batman'a, Seram Altunkılıç (Seran Anatolya) Kırşehir'e uğurlanacağı, Hacire Kurt'un (Newal Farqin) ise Diyarbakır'da düzenlenecek törenler sonrası Yeniköy Mezarlığı'nda toprağa verileceği öğrenildi.

 

Yorum Ekle