SON DAKİKA

2018 YILI KÜSDİ İL PLANLAMA VE GELİŞTİRME KURULU 2. TOPLANTISI YAPILDI

2018 YILI KÜSDİ İL PLANLAMA VE GELİŞTİRME KURULU 2. TOPLANTISI YAPILDI 24 Aralık, 2018 10:52 Güncelleme: 24 Aralık, 2018 10:52 2018 YILI KÜSDİ İL PLANLAMA VE GELİŞTİRME KURULU 2. TOPLANTISI YAPILDI

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın (2015-2018) Türkiye Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği (KÜSİ) Stratejisi ve Eylem Planı, Yüksek Planlama Kurulunun 18.06.2015 tarih ve 2015-28 sayılı kararı ile onaylanarak 27.06.2015 tarih ve 29399 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak söz konusu eylem planı kapsamında oluşturulan İlimiz Kamu -Üniversite- Sanayi İşbirliği Planlama ve Geliştirme Kurulunun 2018 yılı 2. toplantısı 20.12.2018 tarihinde saat 14.00'da Valilik Toplantı Salonunda Ekteki Hazirun Cetvelinde imzaları bulunan Kurum/Kuruluş temsilcilerinin katılımıyla gündem dâhilinde Vali Yardımcısı Yakup ÖMEROĞLU başkanlığında gerçekleştirildi.


Toplantıya Vali Yardımcısı Yakup ÖMEROĞLU, İl özel İdare Gen. Sek. Yard. Ramazan ADSAY, STM İl Müdür V. Murat İBİK, İl KÜSİ Temsilcisi Ağrı İÇÜ Dr. Öğretim Üyesi Şekip YAZGAN, Ticaret İl Müdür V. Şakir PELİT, İşkur İl Müdürü Gıyas GÜVEN, ATSO Başkanı Saim ALPASLAN, TKDK İl Koordinatörü Tuğrul ÖNAL, Ağrı Beld. Yazı İşleri Müdürü Recep YILDIZ ve STK temsilcileri katıldı.


Açılış konuşması Sanayi ve Teknoloji İl Müdür V. Murat İBİK tarafından yapılarak Türkiye Kamu –Üniversite-Sanayi İşbirliği Stratejisi ve Eylem Planı 2015-2018 kapsamında oluşturulan İl KÜSİ Planlama ve Geliştirme Kurulu'nun kuruluşundan bu güne kadarki çalışmaları ve KÜSİ' nin görev ve sorumlulukları ile ilgili bilgilendirme yapıldı.


İl KÜSİ Temsilcisi Dr. Öğretim Üyesi Şekip YAZGAN tarafından Kamu-Üniversite-Sanayi işbirliği kapsamında Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü ile birlikte 2018 yılında yapılan çalışmalar anlatılmıştır. Ayrıca 2018 yılı içerisinde ilimizde ziyaret edilen ve ÜSİMP İnovasyon Karnesi doldurulan imalatçı firmalar, yıl içerisinde KÜSİ, KÜSİP, FSMH konularında bilgilendirme yapılan toplantılar ve hazırlanan Üniversite Öğretim Üyelerinin yetkinlik durumlarını ortaya koyan Araştırmacı İlgi Alanları Kataloğu hakkında bilgi verildi.


Yapılan bu çalışmalar sonucunda 5 Firma, 10 Akademisyen, 30 Girişimci ve 40 Öğrenci'nin KÜSİP portaline üye olması sağlanmış olup, ziyaret edilen firmalara ÜSİMP İnovasyon Karnesi doldurtularak firmaların durumlarının tespit edilmesi sağlanmıştır.


Yapılan görüşme sonucunda İlin sanayi sorunları hakkında kurul üyeleri ile genel görüş ve öneriler doğrultusunda KÜSİP portalinin girişimciler tarafından tanınması kullanımının aktif olarak sağlanması diğer paydaşlarla işbirliğinin kurulması ve güçlendirilmesi amacıyla KÜSİ İl Planlama Kurulu üyelerinin koordinasyonunda tanıtım kampanyası ve bu doğrultuda eğitim toplantılarının yapılması konusunda fikir birliği sağlandı.


Toplantı sonunda İl Müdür V. Murat İBİK tarafından katılımcılara teşekkür ederek çalışmaların büyük bir özveri içerisinde koordinasyona dayalı olarak yapılması temennisini dile getirerek saat 16.00'da toplantı sona erdi.

 

 


Yorum Ekle