SON DAKİKA

15-22 NİSAN TURİZM HAFTASI- TURİZM PANELİ

15-22 NİSAN TURİZM HAFTASI- TURİZM PANELİ 21 Nisan, 2018 03:58 Güncelleme: 21 Nisan, 2018 03:58 15-22 NİSAN TURİZM HAFTASI- TURİZM PANELİ

Iğdır İl Kültür Müdürlüğü ve Üniversitemiz tarafından ortaklaşa İl Kültür Müdürlüğü konferans salonunda Turizm konulu panel düzenlendi.


Konferansa Iğdır Üniversitesi'nden Öğr. Gör. Nilgün Demirel, Öğr. Gör. Ezgi Kırıcı, Rabia Akyol ve Sabiha Akdan'nın konuşmacı olarak katıldığı konferansa; Iğdır Üniversitesi Genel Sekreteri Öğr. Gör. Mehmet Kurt, İl Kültür ve Turizm Müdürü  Osman Engindeniz  kamu kurum amirleri ve öğrenciler katıldı.


Panelin açılış konuşmasını yapan İl Kültür ve Turizm Müdürü  Osman Engindeniz  konuşmasında Turizmin bir ülke için çok önemli olduğu ve turizme önem vermemiz gerektiğini söyledi. Sözlerinin sonunda Iğdır'ın turizmini canlandırmada bizimde üstümüze düşeni yapmamız gerektiğini söyledi.


Panelde ilk panelist olan  Öğr. Gör. Nilgün Demirel,Turizmin güncel bakış açısıyla değerlendirilmesi” konu başlıklı konusunu sundu. Konu güncel istatistikler doğrultusunda değerlendirilerek Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın 2023 Türkiye Turizm Stratejisinin önemini ve turizmin sürdürülebilirlik ilkesine dayanması gerektiğini vurguladı. konusu hakkında katılımcılara bilgi verdi.


“Turist Rehberliği Meslek Yasası Nedir”

Panelde ikinci panelist olarak söz alan Öğr. Gör. Ezgi Kırıcı ise yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Turist rehberliğinin tarihçesi ve turist rehberliği meslek kanunu” adlı konusunu sundu. Dünyada ve Türkiye'de turist rehberliği mesleğinin gelişiminden bahsederek turist rehberi olma koşullarını da içeren meslek yasasından bahsetti. Ülkemiz turizminin gelişiminde turist rehberlerinin önemli bir role sahip olduğuna değindi.”


“Türk Turizminde Kokartlı Turist Rehberlerinin Mevcut Durumu”

Panelde üçüncü panelist olarak söz alan Rabia Akyol da "Turist rehberlerinin rehberlik mesleğine bakışı ve Türk turizminde kokartlı turist rehberliği" adlı konusunu sunarak turist rehberliğinin zor olmasına rağmen eğlenceli ve kazançlı bir meslek olduğunu ve turist rehberliğinin turistik alanların doğru ve etkin tanıtımı açısından kritik öneme sahip turizm endüstrisinin önemli meslek gruplarından biri olduğunu vurgulayarak katılımcılara önemli bigiler verdi.


“Iğdır'ın Turizm Potansiyelinin Değerlendirilmesi”

Panelde son konuşmacı olarak söz alan Sabiha Akdan da “Iğdır ilinin turizm potansiyelinin değerlendirilmesi” adlı konusunda Iğdır ilinin tarihi, turistik çekicilikleri, yemek kültüründen bahsederek Iğdır'ın ülke turizmine kazandırılması konusunda önerilerde bulundu.

Panel yapılan konuşmaların ardından son buldu.

 

Yorum Ekle