Dicle Haber Ajansı'nın haberine göre; Ağrı'da ,Tendürek Dağı eteklerinde operasyon başlatan askerlerle PKK'liler arasında yaşanan çatışma devam ederken, operasyonu durdurmak için canlı kalkan olarak operasyon bölgesine giren yurttaşların üzerine askerlerce ateş açılması sonucu HDP Diyadin İlçe eski Eş Başkanı Cezmi Budak yaşamını yitirdi, MEYA-DER temsilcisi Cenap İlboğa da yaralandı.
HDP Doğubeyazit İlçe Örgütü Eş Başkanı Nuri Çelik, engellenmek istenen çatışmada yaşamını yitiren Budak ve yaralanan İlboğa'nın yanı sıra bir PKK'linin de yaşamını yitirdiği söyledi.
Çatışma bölgesinde sivillerin bekleyişi sürerken, yerel kaynaklardan alınan bilgilere göre, yaşamını yitiren Budak'ın cenazesi ile yaralanan İlboğa'nın askerler tarafından götürülürken katledilen PKK'linin cenazesinin ise olay yerinde bırakıldı.
Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada ise 5 PKK'linin yaşamını yitirdiği iddia edildi.