SON DAKİKA

Suriye ordusu Halep'e ilerliyor

Suriye Devlet Televizyonu, ordu birliklerinin Halep'in güneyindeki stratejik önem taşıyan El Hader kasabasını ele geçirdiğini bildirdi. 13 Kasım, 2015 04:32 Güncelleme: 13 Kasım, 2015 04:32 Suriye ordusu Halep'e ilerliyor

Askeri bir kaynağa dayandırılan haberde, Suriye ordusu ile müttefiklerinin kasabada kontrolü tamamen ele geçirdiği ve isyancıların El Hader'i terkettiği duyurdu.

Fransız haber ajansı AFP de, yine bir askeri kaynağa dayanarak, Suriye ordusunun operasyonuna Lübnan'dan gelen Hizbullah güçlerinin ve İran Devrim Muhafızlarının da katıldığını bildirdi.

Muhaliflerin oluşturduğu Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi ise ordunun El Hader'in büyük bir kısmını ele geçirdiğini doğruladı. Ancak Gözlemevi ayrıca, kasabada çatışmaların sürdüğünü kaydetti.

Gözlemevi, Suriye ve Rusya'nın bölgede hava saldırıları düzenlediklerini de bildirdi.

El Hader kasabası, büyük ölçüde El Kaide'nin Suriye'deki kolu olan Nusra Cephesi'nin kontrolündeydi.

Kasaba, Suriye ordusunun önemli hedefleri arasındaydı.

İkiye bölünmüş kent

Halep ise kentte 2012 yılının ortasında başlayan çatışmalardan bu yana ikiye bölünmüş durumda. Kentin batısında kontrolö hükümet güçlerinde. Doğusunda ise muhaliflerde.

Suriye ordusunun 48 saat önce de Halep'in doğusundaki Kuvairis Hava Üssü'nde IŞİD'in kuşatmasını yardığı belirtilmişti.

Ordunun Halep civarında kaydettiği ilerleme, Rusya'nın 30 Eylül'de Şam yönetimine destek için Suriye'de başlattığı hava saldırılarını izliyor.

 

Yorum Ekle