SON DAKİKA

Doğubayazıt’ta Yerel Esnaflar Büyük Market Zincirlerine Karşı Çaresiz

. 24 Nisan, 2024 09:09 Güncelleme: 24 Nisan, 2024 09:09 Doğubayazıt’ta Yerel Esnaflar Büyük Market Zincirlerine Karşı Çaresiz

Doğubayazıt'taki yerel esnaflar, A101, Şok, BİM ve Migros gibi büyük market zincirlerinin yoğunlaşmasıyla ekonomik sıkıntılarla mücadele ediyor. Bu marketlerin hızla büyümesi, yerel esnafların rekabet gücünü azaltıyor ve ekonomik döngüyü bozuyor.

Yerel esnaflar, yıllardır ilçede faaliyet gösteren bu marketlerin hem kendilerine destek olmadığını hem de iç piyasa ekonomisini olumsuz etkilediğini belirtiyor. Bakkallar, Kırtasiyeciler, nalburcular ve diğer yerel işletmeler de bu durumdan olumsuz etkileniyor.

Yerel esnafların çaresizliği karşısında, temsil ettikleri sivil toplum kuruluşlarından (STK) çözüm talep ediyor. “Yerel esnafa sahip çıkın, döngü yerel esnaf üzerinde çalışır” diyen esnaflar, STK’ların bu konuda harekete geçmesini bekliyor.

Büyük market zincirlerinin ekonomik dengesizliği ve yerel esnafın zor durumu iler ki zamanlarda daha da zorlaşacağa benziyor...

Yorum Ekle