SON DAKİKA

Sarımsaklı Şifalı Karışımlar

Sarımsaklı Şifalı Karışımlar 23 Nisan, 2017 05:07 Güncelleme: 23 Nisan, 2017 05:07 Sarımsaklı Şifalı Karışımlar

Sarımsaklı Şifalı Karışımlar

 

Sarımsak Hangi Yemeklerde Kullanılır

Akdeniz ve Asya mutfağında sarımsak özellikle çok sevilir. Türk mutfağında da sarımsaklı yoğurttan çorbaya, hatta sarımsakla yapılan turşu ve sucuk çeşitlerine kadar sayısız yemekte yeri vardır. Ayrıca güveç, sebze yemekleri, soslar ve peynirler sarımsağın değişik kullanım alanlarıdır.

Bir yemeğe pişerken sarımsak katıldıysa servisten önce az miktar da taze rendelenmiş sarımsak serpilerek sunulması çok hoş bir lezzet zenginliği oluşturur.

Fransız ot bilimci Messeque'ye göre, mutfakta sarımsaksız bir gün bile geçmemelidir.

Soğan ve sarımsak sağlıklı yemekler için hoş lezzetli ve kullanışlı bir kombinasyon olmakla beraber, bu baharatlı yemeklerden sonra gaz oluşmasına şaşırmamak gerekir.

Sarımsaklı Cacık Tarifi

1 salatalık

zeytinyağı

4-8 diş sarımsak

2 çorba kaşığı kıyılmış nane

biraz tuz

½ kg yoğurt

Salatalığı soyun, kalın kalın rendeleyin, suyunu süzün. Yoğurdu, ezilmiş salatalık ve ezilmiş sarımsakla karıştırın. Üzerine biraz zeytinyağı gezdirin ve naneyle süsleyin. Salatalık suyu ayrıca yüze sürülebilir veya vitamin dolu bir içecek olarak içilebilir.

Sarımsak Sosu nasıl yapılır

2-3 diş sarımsak

2 çorba kaşığı tereyağı

2 çorba kaşığı un

Tuz

Havlıcan

3 su bardağı sebze suyu

1 çay bardağı krema

2 çorba kaşığı Frenk soğanı

İnce doğranmış sarımsağı tereyağında çevirin, sonra unla karıştırın ve pembeleştirin. Sebze suyunu da ilave edip biraz kaynatın. Tuz ve havlıcanı da ekleyerek Frenk soğanıyla süsleyip servis yapın.

Sarımsaklı Şifalı İçecek

1 limon suyu

2 diş sarımsak

1 çorba kaşığı bal

1,5  büyük fincan su

Limon suyunu bir demliğe koyup üzerine sıcak ama kaynar olmayan suyu dökün. Ezilmiş sarımsağı ve balı ilave edin. Bu içecekle hastalıklardan daha en başındayken, tam tutulmadan kurtulabilirsiniz. Eğer hastaysanız daha hızlı bir iyileşme gösterirsiniz.

Şişliklerin Tedavisinde Sarımsak

Sarımsak

1 adet soğan

Tuz

Biraz bakla unu

Zeytinyağı

Sarımsaklar soğanla birlikte havanda dövülerek ezilir. Ezilen  bu karışım yirmi dakika  tuzlu suda pişirilerek sonra suyu süzülür. Elde edilen bu karışıma bakla unu eklenerek merhem kıvamına gelinceye kadar yoğrulur. Hazırlanan bu merhem, zeytinyağı ile yumuşatıldıktan sonra temiz bir beze sürülerek şişliğin üzerine yakı olarak kullanılır.

Ülsere Karşı Sarımsak

1 adet rendelenmiş havuç

Süt

Sarımsak

Rendelenmiş havuç, sarımsaklarla beraber yirmi dakika süreyle sütlü suda pişirilir. Sonra süzülür. Süzülen sıvı bir süre dinlendirilir. Daha sonra içme suyuna katılarak bol bol içilir.

Yüksek Tansiyona Sarımsak

2 diş rendelenmiş sarımsak

¾ su bardağı şeker

1 bardak su

Bütün malzemeleri karıştırın ve günde 2 çorba kaşığı için.

Sarımsaklı Kuvvet Surubu

6 su bardağı su

5 limon

30 diş sarımsak

Kabuklarıyla kestiğiniz sarımsakları yine kabuklarıyla dilimlediğiniz limonlarla ve suyla beraber 2 dakika kaynatın. Bu karışımı 2 gün bekletip sonra kabuklarıyla beraber mikserden geçirip şişelere doldurun. Her gün kuvvetlenmek için yarım su bardağı için.

Yüksek Kolesterole Sarımsaklı Çay

3 diş sarımsak

3 tutam ada çayı

2 tutam Frenk maydanozu

1 tutam lavanta

Bu malzemelerle bir litre suyu kaynatın ve her gün 3 büyük fincan

 

Yorum Ekle