SON DAKİKA

Kadın Doğum Hastanesinde 2 Doktora Soruşturma

Kadın Doğum Hastanesindeki doktor krizini Milletvekili çözdü. Ama nereye kadar böyle devam edeceği merak konusu. 26 Ağustos, 2014 10:39 Güncelleme: 26 Ağustos, 2014 10:39 Kadın Doğum Hastanesinde 2 Doktora Soruşturma

Ağrı Devlet Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Ek Hizmet Binası'nda görev yapan iki doktor, rapor aldı. Bunun üzerine hastanede bulunmadıklarından ve görevlerini yerine getirmediklerinden dolayı Ağrı Valiliğinin yetkisi ile soruşturma açıldı.

Kadın Doğum'da görev yapan doktorlar, hastaların acil durumları olduğu halde acili kilitli tutup ve görev yerlerinde bulunmayışları halkı isyana sürükledi. Buna isyan eden halk, sıkıntılarını basın mensuplarına anlattı.

Gereken bilgiler alındı ve gerekli yerlere bildirildi. Mağdur olan halk, doktorların görevinden alınması talebinde bulundular. Bu olay üzerine  Ağrı Valiliği de görevlerini yerine getirmeyen doktorlar hakkında soruşturma başlattı.

Olayları internet sitesinde aktaran Gazeteci Yılmaz Efe, Ağrı Devlet Hastanesine ait  Kadın Hastalıkları - Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları hizmet binasında doktor olmadığı ve buna rağmen acilin kapandığı tespit edildi diyerek olayı şu şekilde medyaya yansıttı.

" Kadın Doğum'da 1 doktorun izinli ve 1 diğer doktorun da hasta olduğu diğer bilgiler arasında yer alıyor. Acilin kapanmasından dolayı hastalar gergin bir şekilde geri döndü. Özellikle çocuk hastaların da bu mağduriyeti çekmelerinden dolayı, aileler de sinirler ve hakaretler yağdırdıkları halde hastaneyi terk etmediler.

Ayrıca hastanenin tuvaletlerinin pis ve muslukların da kullanılmaz halde olduğu diğer tespitlerimiz arasında yer alıyor.

Mağdur hastalardan Nesim Atmaca'ya yönelttiğimiz soruda;

Az önce içerde bir kargaşa vardı, sorunun ne olduğunu öğrenebilir miyiz?

“Hastane boş, doktor yok, başhekim yok, hastane pislikten dolayı girilmez haldedir. En büyük derdimiz de bu," şeklinde ifade etti.

Siz acile gittiniz doktor yok dediler. Sizi nereye sevk ettiler?

“Şimdi kimse yok. Acil de kilitli. Ne hemşire var ne de doktor var," şeklinde devam etti.

Akabinde haber nerede Efe orada, Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi'yi telefondan arayarak durumu kendilerine bildirdi. Akabinde Çelebi, telefonla temsilcimiz Yılmaz Efe'yi arayarak, Ağrı Devlet Hastanesinde görevli iki doktorun acile gönderildiğini söyledi.
















Kadın Doğum Hastanesinde 2 Doktora Soruşturma

 

Yorum Ekle