SON DAKİKA

Doğubayazıt'ta Eğitim Felaketi, Atatürk ilk ve Ortaokulu Ne Zaman Yapılacak?

Videolu Haber 23 Nisan, 2024 07:10 Güncelleme: 23 Nisan, 2024 07:28 Doğubayazıt'ta Eğitim Felaketi, Atatürk ilk ve Ortaokulu Ne Zaman Yapılacak?

Doğubayazıt, Çiftepınar Mahallesi'nde yer alan Atatürk İlkokulu ve Ortaokulu'nun yıkılmasının üzerinden tam bir yıl geçti. 

Milli Eğitim yetkilileri tarafından yapılacağı vaadiyle yıkılan okulların yerinde şu an ne eğitim ne de yapım var. Üzerinden geçen bir yıl içinde yetkililerden gelen bilgi de yok!

Bu alanda oluşan boşluk, araç otoparkı haline gelmiş, rüzgarla yer yer toz alıp başını gitmekte. Yetkililer bu konuda sadece "yer tahsis sıkıntısı" bahanesiyle karşımıza çıkıyor. Ancak bu bahane, halkın yaşadığı sorunları ve çocukların eğitim hakkını görmezden gelmek için kullanılıyor gibi.

Kurtuluş İlköğretim ve Hasan Çoktin Ortaöğretim Okullarına taşınan öğrencilerin bir kısmı sabahın ilk ışıklarıyla yola çıkarak okula gidiyor. Diğer kısmı ise öğleden sonra ders bitiminde eve dönüyor. Özellikle Hasan Çoktin Ortaöğrenime taşınan öğrencilerin velileri ise akşam geç saatlere kadar okulun bitmesini bekliyor. Bu durum, velilerin çocukları için büyük endişe duymalarına neden oluyor.

Peki, bu durumda yetkililer nerede? Sosyal medya hesapları, yerel basın ya da doğrudan halkla iletişim kurma yolunu seçmeyen yetkililer, bu konuda sorumluluklarını neden yerine getirmiyor?

Doğubayazıt Halkın Sesi Gazetesi olarak, bu sorunun cevabını almak için yetkililere sesleniyoruz, Atatürk Ortaokulu ne zaman yapılacak? Halkımızın ve öğrencilerin mağduriyetinin giderilmesi için ne zaman adımlar atılacak?

Bu sorunun çözümü için gereken adımların acilen atılmasını, yetkililerin bu konuda sorumluluk almalarını bekliyoruz. Artık vaatlerle değil, somut adımlarla karşımıza çıkılmasını istiyoruz. Halkın haklı feryadını duyun, Atatürk İlk ve Ortaokulu'nun yapımına ne zaman başlanacağını açıklayın!

Yorum Ekle