SON DAKİKA

IŞİD Afganistan'da bir çocuğun başını kesti

Afganistan'da IŞİD'e bağlı gruplar aralarında bir çocuğun da bulunduğu 7 kişiyi infaz etti. Afgan ve ABD'li yetkililer olayı kınadı. 10 Kasım, 2015 05:23 Güncelleme: 10 Kasım, 2015 05:23 IŞİD Afganistan'da bir çocuğun başını kesti

Afganistan'ın güneyinde IŞİD'e bağlılığını bildiren gruplar aralarında küçük bir çocuk ve iki kadının da olduğu 7 kişiyi başlarını keserek infaz etti. Bölge polis şefi Jilani Farahi yapılan infazları doğrularken, cesetlerin vilayetin Khak-e Afgan ilçesi yakınlarında kafaları kesik şekilde bulunduğunu açıkladı. Afgan ve ABD'li yetkililer infazları kınadı.

Afganistan'da her geçen gün gücünü arttıran IŞİD, Afganistan'da IŞİD Horasan Eyaleti kolu adıyla yapılandı. Afgan Taliban Lideri Molla Ömer'in öldüğünün açıklanması ardından yeni lider Molla Mansur IŞİD'le işbirliği yapmayacaklarını açıklamış, Molla Mansur'un liderliğini kabul etmeyen gruplar IŞİD'e bağlılıklarını ilan etmişlerdi.

 

ÇATIŞMALAR YAŞANIYOR

Zabul vilayeti yerel meclis başkanı daha önce Kandahar yolunda kaçırılan yolcuların infaz edildiklerini doğrularken, Ghazni ili yerel yetkilileri de Afgan ajanslarına  infaz edilenlerden ikisinin kadın birinin de küçük bir çocuk olduğu açıklamasını yaptı.

 

Öte yandan, IŞİD'e bağlı IŞİD-Horasan grubuyla Afgan Talibanı arasında ülkenin doğusundaki Nangarhar vilayetinde şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Geçtiğimiz hafta 30 IŞİD-Horasan eyaleti üyesi militan, Taliban tarafından öldürülmüştü. Afgan ordusunun da havadan insansız hava araçları ve karadan ağır topçu atışlarıyla  operasyonları sürüyor. (DHA)

 

Yorum Ekle