SON DAKİKA

ECZACI RAFET ŞAHİN’İN YAŞAMA VEDA EDİŞİNİN 2.YILDÖNÜMÜ

25 Nisan, 2020 18:03 Güncelleme: 25 Nisan, 2020 18:03 ECZACI RAFET ŞAHİN’İN YAŞAMA VEDA EDİŞİNİN 2.YILDÖNÜMÜ

ECZACI RAFET ŞAHİN’İN YAŞAMA VEDA EDİŞİNİN 2.YILDÖNÜMÜ

Yurtsever,demokrat ve devrimci kimliği ile tanınan Eczacılar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Eczacı Rafet Şahin’nin25.04.2020 tarihi itibariyle ölümünün 2.yıldönümü.

Ruhu şad olsun!



Eczacılar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanılığı yapan Eczacı Rafet Şahin hayatını mesleğine ve mesleğin gelişimine adarken, öte yandan toplumsal duyarlılığı olan bir kişiliği vardı.… Ülkemizin Demokratik, Özgürlükçü ve Barış ülkesi olması yolunda çaba harcadı. Kooperatifçilik hareketi ve Çağdaş Eczacılık hareketinin önderlerindendi… Yeri asla doldurulmayacaktır.


ECZACI RAFET ŞAHİN’NİN ARDINDAN


 Rafet Şahin Doğubayazıt’ın yetiştirdiği duyarlı bir yurtsever,demokrat ,devrimci sıkı bir mücadele adamıydı.

 ilk ve ortaokulu Doğubayazıt’a okudu 8 çocuklu bir ailenin 5 inci çocuğuydu başarısı dürüstlüğü haysiyetli kişiliği ile daha o yaşlarda ön plana çıkmış öğretmenleri sınıf arkadaşlarınca çok sevilen öğrencidir ortaokulu 1966 yılında bitirdikten sonra bu azmi çalışkanlığı onu öğrenimini sürdürmek için Ankara’ya taşıdı.

 Ankara’da lise öğrenimini sürdürürken araştırmacı akıllı duruşu onu Türkiye’deki yurtsever 68 kuşağıyla tanışıp olması gereken yerde mücadelesini vermeye başladı. Lise yılları bittik ten sonra 1 yıl mühendislik okuduktan sonra İstanbul eczacılık fakültesinde öğrenimine başladı.

İstanbulda devrimci demokrat yurtsever aydın insanlarla tanıştı. Rafet ülkesini seven ülkesine aşık bu coğrafyada  tüm halkların kardeşçe yaşayabileceğine inanmış sabırlı mücadeleci kendine güvenen dürüst kimseye haksızlık yapmayan kendisinin ve karşısındakinin hakkını hukukunu iyi bilen gösterişten uzak duran bir duruşu vardı.

 Türkiye’deki yurtseverlerin bu yönüyle tanıdığı bir simaydı. 12 eylül faşist darbesi tüm yurtseverler gibi Rafet’in yüreğinde ’de kapanmaz yaralar açmıştır; bu zor dalgalara göğüs germiş duruşundan taviz vermemiş beyaz sayfasını asla kirletmemiş; Aile geleneklerinden gelen dostluklarına ihanet etmeyen örnek bir kişiliktir .

Maalesef 25 nisan 2018 Rafet abi hayatta veda etti bütün dostların senin mücadeleci yurtsever kararlı duruşunu gururla anlatıyorlar .

Sen her zaman benim dostlarının kalbinde yasacaksın seni

U N U T M A Y A C A Ğ I Z 

SELAM SENİNİ BARIŞ VE DEMOKRASI İLE YOĞRULMUŞ YÜREĞİNE YAŞAMINDA TEMİZ SAYFANA EN KÜÇÜK BİR LEKE SÜRMEDİN. SENi HEP ÖZLÜYORUZ .DUYGU DÜŞÜNCELERİN YOLUMUZA IŞIK OLSUN .GÜNEŞIN IŞIKLARI KIR ÇİÇEKLERİ ÜZERİNDEN EKSİLMESİN. GÜLE GÜLE ADAM GİBİ ADAM!

 KARDEŞİN HİKMET ŞAHİN

Yorum Ekle