SON DAKİKA

Doğubayazıt'ta Devletin verdiği kitaplarla ders işlenmiyor mu?

Doğubayazıt'ta Devletin verdiği kitaplarla ders işlenmiyor mu? 17 Ekim, 2020 09:33 Güncelleme: 17 Ekim, 2020 09:33 Doğubayazıt'ta Devletin verdiği kitaplarla ders işlenmiyor mu?

Doğubayazıt'ta veliler tarafından ciddi bir şikayete sebep olan kaynak kitap isteği, Milli Eğitim Bakanlığı'nın konuyla ilgili genelgesine rağmen okullar ve öğretmenler tarafından öğrencilerden talep edilmeye devam ediliyor. 

Devletin verdiği kitaplarla ders işlenmiyor mu?. 

Veliler şikayet etmekten çekiniyor.


Yardımcı olarak belirtilen ancak ana kaynak olarak kullanılan ders kitapları da velilileri isyan ettirdi.

Yoğun şikayete sebep olan yardımcı kitap isteğine ilişkin Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada "İlgili mevzuat hükümlerine uyularak Milli Eğitim Bakanlığınca öğretmen ve öğrencilere dağıtımı yapılan ders kitapları dışındaki diğer yardımcı materyallerin okullarda reklam ve tanıtımının yapılmasına izin verilmemesi ve öğrencilere aldırılmaması" uyarısı yapıldı. ama gelin görün ki okulların çoğunda bu yardımcı kitaplar veliler tarafından alınması talep ediliyor.

Buna karşın Doğubayazıt'ta bazı okullar öğrencilerden yardımcı kitap istemeye devam ediyor. 

"Vatandaşın cebinden ekstra ücret çıkıyor"

Doğubayazıt'ta devletin verdiği kitaplar haricinde, öğretmenlerin ek kitap aldırdığını söyleyen vatandaşlar, "Milli Eğitim Bakanlığının yasaklamasına rağmen öğretmen ve okul müdürleri bu yasağı delmekte kararlı. Bu yasak, sürekli deliniyor zaten. Velilerden ekstra şeyler istedikleri yetmezmiş gibi, alışveriş için tek bir nokta gösteriyorlar. Okul tarafından yönlendirilen veliler, anlaşmalı yerlerden kitap alıyorlar." dediler.


Devlet kitaplarından ders işlenmiyor mu?, şayet işleniyorsa neden yardımcı kitap alınmaya zorlanıyor veliler?

Vatandaşlar "öğretmenler ek kitap tavsiye ettikleri için şu an da suç işlemiş olmuyorlar mı?. Her yıl gerekli şikayetlerin yapılmasına rağmen bu şikayetleri göz ardı edip, bir şekilde yine velilere zorla kitap aldırtıyorlar. Öğrencilerden herhangi biri kitabı almadığı zaman derslerden geri kalıyor, çünkü devlet kaynaklarını kullanmayıp yardımcı kitapları kullanıyorlar" şeklinde konuştular.

"Veliler şikayet etmekten çekiniyor"

Velilerin bu konu hakkında bilgi sahibi olmaları gerek, şikayet etme haklarının olduğunu bilmeleri lazım,  vatandaşlar "Çocuklarımız son sınıfta ya da çocuklarımızın diploma notu düşer diye şikayetten uzak duruyoruz ve çekiniyoruz. Çünkü okul yönetiminin öğrencilere veya velilere sıkıntı yaratacağını düşünüyoruz. Yani veli bir şekilde sindirilmiş ve yüksek meblağları ödemeye mahkum edilmiş oluyor" ifadelerini kullandılar.

"Veli ve Öğrenciler zorlamaya tabii tutuluyor"

Vatandaşlar, "biz veliler bu durumdan şikayetçiyiz, çoğumuzun maddi durumu iyi değil, zaten bu Covit19 Virüs işlerimizi bitirme noktasına getirdi. alacak gücümüz yok dediğimizde, okul müdürü yada öğretmenler tarafından bizim anlaştığımız yerden kitap almak zorundasınız şeklinde bir zorlamaya da tabii tutulmak istemiyoruz" dediler.

Yıllardan beri var olan bu gerçeğin değişmediğini söyleyen Vatandaşlar, "veliler olarak bu konuda oldukça şikayetçiyiz yetkililerin bu konuya el atmalarını istiyoruz, madem Devletimizin dağıtmış olduğu kitapları işlemeyeceklerse o zaman Devletimizin binlerce çıkardığı kitaplara yazık değil mi" dediler...

Yorum Ekle