SON DAKİKA

DOĞUBAYAZIT EĞİTİM-SAĞLIK-KÜLTÜR PLATFORMU OLUŞTU

Doğubayazıt’ın sosyo-ekonomik yapısına, sağlık sorunlarına, genel kültür sorunlara, Turizm sorununa yapıcı ve kalıcı işlerlik kazandırmak üzere yeni bir sivil platform oluştu. 08 Temmuz, 2020 00:57 Güncelleme: 08 Temmuz, 2020 00:57 DOĞUBAYAZIT EĞİTİM-SAĞLIK-KÜLTÜR PLATFORMU OLUŞTU

DOĞUBAYAZIT EĞİTİM-SAĞLIK-KÜLTÜR PLATFORMU                                                     OLUŞTU

Doğubayazıt’ın sosyo-ekonomik yapısına, sağlık sorunlarına, genel kültür sorunlara, Turizm sorununa yapıcı ve kalıcı işlerlik kazandırmak üzere yeni bir sivil platform oluştu.

Başkanlığını Eski Doğubayazıt Milli Eğitim Müdürü Cemal Ersu’nun yaptığı platformun ilk oluşum toplantısına; Doğubayazıt Esnaf Ve Sanatkârlar Oda Başkanı Taner İsmailoğluları, Doğubayazıt Esnaf Kooperatifi Başkanı Emin Ülgen, Doğubayazıt Ticaret Oda Başkanı Ali Efe, Doğubayazıt Kızılay Başkanı Kemal Şahin, Araştırmacı-Gazeteci Cevdet  Baycan,Turizmci ve gazeteci Ahmet Öztürk,İş Adamı Ahmet Mertbey,Turizmci ve Sigortacı M.Nuri Öztürk,Ağrı Dağı Gazeteciler Cemiyeti Başkanı -Gazeteci Sıddık Söyler,İş adamı Tahir Konyar katıldı. İşlerinin yoğunluğu nedeniyle toplantıya geç katılan Narinkale Gazetesi İmtiyaz sahibi Gazeteci Erhan Baydar’a  toplantı hakkında Başkan Cemal Ersu bilgi aktardı.

Doğubayazıt Eğitim-Sağlık-Kültür platformumun ilk oluşum toplantısında katılımcılar tek tek söz alarak görüş ve düşüncelerini belirtiler.

Toplantıda alına kararlar şöyle:

1-Taziyelerdeki yemek sorununa köklü bir çözüm bulunması. Bu çerçevede Perşembe günü İlçe Müftülüğüne ziyaret.

2-Pandemi döneminde önemi daha çok his edilen Ağız ve Diş Merkezinin Doğubayazıt’ta kurulmasının hızlandırılması için Pandemi Başkanını ziyaret.

3-Binlerce öğrenciyi ilgilendiren ancak Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörlüğünün olumsuz raporu nedeniyle sekteye uğrayan;

ÖSYM ve AÖF sınavlarının ilçede yapılması için gerekli merciler nezdinde girişimde bulunmak. 

4-Eğitimin kanayan yarası olan, 3 sene 6 aydan beri Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörlüğünce istenmeyen bölümleri açarak atıl durumuna getirtilen Doğubayazıt Ehmed-i Hani Meslek Yüksek okuluna işlerlik kazandırmak, yeni bölümlerle zenginleştirip, aktif hale getirilmesi ve okulun Rektörlükçe neden ve niçin atıl bırakılarak ötekileştirildiğinin araştırılmasının için özellikle Ankara olmak üzere gerekli mercilerle görüşme yapmak.

Doğubayazıt'ta orta dereceli Okul yetesizliğinin giderilmesi için Milli Eğitim Müdürü ile istişare yapılarak, ilgili merciler nezdinde girişim yapmak.

5-Tarihi ve kültür cenneti olan kentimiz de Turizm canlanması için bu sektörde çalışanlarla bir araya gelmek, soruna köklü çare bulmak.

6-Platformu geliştirerek duyarlı şahsiyetlerle vakıf haline getirilmesi.

7-DOS ve Murat barajı pojesinin yeninden yaşam bulması sağlamak için gerekli merciller nezdinde girişimde bulunmak

8-Platforma yeni katılımların sağlanması.

Haber:Eren POLATLI

Yorum Ekle