SON DAKİKA

CAMİLER, DİN GÖREVLİLERİ VE VEFA

09 Ekim, 2021 16:55 Güncelleme: 09 Ekim, 2021 16:55 CAMİLER, DİN GÖREVLİLERİ VE VEFA

“1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası” kapsamında Ağrı İl Müftülüğünce “Camiler, Din Görevlileri ve Vefa” konulu konferans düzenlendi.

Vali Dr. Osman Varol, İl Protokol üyeleri, din görevlileri ve vatandaşların yoğun katılımıyla Ağrı Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen konferans, saygı duruşu ve okunan İstiklal Marşı sonrası Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Açılış konuşmasını yapan Ağrı İl Müftüsü Tandoğan Topçu, vefanın tüm varlığa gösterilmesi gerektiğini ifade ederek tüm din görevlilerinin haftasını kutladı. 

Açılış konuşmasının ardından programda konuşan Vali Varol, “Bizlerin gelecek kuşaklara aktarmamız gereken bir inancımız, yaşamımız ve aile yaşantımız var. Din görevlilerimize bu değerlerimizi gelecek nesillere aktarma konusunda büyük bir rol düşüyor” dedi.

Vali Varol sonrası, ilimize konferans vermesi için davet edilen emekli İl Müftüsü Necati Akkuş, “Camiler Din Görevlileri ve Vefa” konulu konuşmasını yapmak için kürsüye çıktı.

Konuşmalarında camilerin ve din görevlilerinin önemine ve vefa gösterilmesi gerektiğine değinen Müftü Akkuş; “camiler, insanların buluştuğu, kardeşlik duygularının, hoşgörü anlayışının, birbirimize olan sevginin güçlendiği mabetlerdir. Camiler başka hiçbir yerde bulamayacağımız çok özel huzur kaynağıdır. Vefa göstermemiz gereken camilerimiz, görebilenler için; Hz. Nuh’un gemisi, Hz. Musa’nın asası, Hz. İsa’nın sofrası ve Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v)’nın sığınmış olduğu Sevr mağarasıdır. Rabbim bize bu anlayışı nasip eylesin.’’ dedi.


Din görevlilerinin toplumdaki önemine dair konuşan Akkuş; “Toplum olarak birbirimize sıkıca bağlanmanın, bir arada kenetlenmenin en önemli kaynağı olan camilerimizde hizmet veren din görevlilerimiz; aydınlatıcı, uzlaştırıcı, bütünleştirici görev anlayışıyla dini konularda halkı aydınlatırken, sosyal sorunlara da çözüm arayan, ulvi bir vazifeyi yerine getirerek toplum hayatında önemli bir görev üstelenmişlerdir. Buradan tüm din görevlilerinin haftasını kutluyor ve görevlerinde kolaylıklar diliyorum.” diyerek konuşmalarını tamamladı. 

Program sonunda İl Müftülüğünün hazırladığı tablo ve plaketler Müftü Akkuş’a ve Diyanet İşleri Başkanlığının ödüllerinin Camiler ve Din Görevlileri Haftasında takdim edilmek üzere düzenlediği etkinliklerde başarı gösteren din görevlilerine Vali Dr. Varol tarafından takdim edildi.

Yorum Ekle