SON DAKİKA

Başkan Samancı'nın Dünya Kadınlar Günü Mesajı

Ağrı İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mehmet Nuri Samancı; Mutlu bireylerin temelinde kadının rolünün büyük olduğunu söyledi. 09 Mart, 2015 05:51 Güncelleme: 09 Mart, 2015 05:51 Başkan Samancı'nın Dünya Kadınlar Günü Mesajı

 

8 Mart Dünya Kadınlar günü dolayısı ile yazılı bir açıklamada bulunan Başkan Samancı;"Şüphesiz, Kadın elinin değdiği her yerde bir güzellik, emeğinin geçtiği her noktada bir zarafet vardır. Toplumun temeli aile, ailenin temeli ise kadındır. Sevginin ve fedakârlığın simgesi olan kadınlar aynı zamanda ailemizde de ilk eğitmen ve öğretmenlerimizdir" dedi.

Başkan Samancı “8 Mart günü, Kadın olmanın anlam ve önemi üzerine geniş düşünmek, samimi bir şekilde kafa yormak ve kadınların karşılaştığı zorlukları ele almak için iyi bir fırsattır.

Kadınlarımız, eğitim öğretim alanlarında, büyük başarılar elde etmiştir. Kadınlarımız bu başarıları, günümüzde de devam etmektedir. Sahip oldukları hakları en iyi biçimde kullanan kadınlarımız, ülkemizin gelişmesine ve çağdaşlaşmasına büyük katkılarının bulunduğu bir gerçektir. Ne var ki son yıllarda ülkemizde kadınların karşılaştığı zorluklar giderek fazlalaşmıştır.

Kadınlarımıza yönelik insanlığa sığmayan saldırıların, şiddet uygulamalarının, taciz ve tecavüz vakalarının endişe verici bir şekilde arttığı ne yazık ki hazin bir vakadır. Sokak ortasında katledilen, töre ve geleneklerin gerisine gizlenen katiller tarafından gencecik yaşta hunharca kıyılan kadınların, genç kızların dramları millet olarak yüreğimizi sızlatmaktadır.

Ülkemizde her şeyin en güzeline layık olan Kadınlarımızın Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyor, hepsine en iyi dileklerimle saygılarımı sunuyorum.” dedi.

 

Yorum Ekle