SON DAKİKA

Ağrı'da Gaziler Günü Programı Düzenlendi

19 Eylül, 2021 15:05 Güncelleme: 19 Eylül, 2021 15:05 Ağrı'da Gaziler Günü Programı Düzenlendi

Sakarya Meydan Muharebesi’nin kazanılmasının ardından, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk'e TBMM tarafından 19 Eylül 1921'de mareşallık rütbesi ve gazilik unvanının verilmesi nedeniyle her yıl 19 Eylül'de kutlanan Gaziler Günü münasebetiyle düzenlenen programda Ağrı Abide Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na Vali Dr. Osman Varol tarafından çelenk sunuldu.
Çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile şanlı bayrağımız göndere çekildi.
Vali Varol, Hava Şehitleri Anıtı’na karanfil bırakarak, ülkemizin birliği ve bütünlüğü uğruna canlarını ortaya koyan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere,  silah arkadaşlarını ve  aziz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle andığını belirtti.
 Daha sonra programı kapsamında, Vali Dr. Osman Varol ve İl Protokol Üyeleri Askeri Şehitliğini ziyaret ederek şehitlerimize dua etti. İl Müftüsü Tandoğan Topçu’nun yaptığı duanın ardından Vali Dr. Osman Varol, şehitlerimizin kabirlerini tek tek ziyaret ederek karanfil bıraktı.
Kabir ziyaretleri sırasında Şehitlerimizin kabri başında dua eden aileleri ile bir araya gelerek bir süre sohbet eden Vali Varol, Şehitlerimizin kıymetli ailelerine minnettar olduklarını belirterek metanet diledi.

Şehitlik ziyaretinin ardından Vali Dr. Osman Varol; Burçin Uysal Öğretmenevinde  İl Protokol Üyeleri, şehitlerimizin kıymetli aileleri ve kahraman gazilerimizin katılımıyla resepsiyon verdi.

Resepsiyonda; vatan topraklarının her bir karışını borçlu olduğumuz, istiklal ve istikbalimiz uğruna canlarını hiç düşünmeden ortaya koyan aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimize minnettar olduklarını belirten Vali Varol, kıymetli konuklarla yakinen ilgilendi.

Yorum Ekle