SON DAKİKA

Ağrı'da Afet Müdahale Planı 2. Değerlendirme Toplantısı Düzenlendi

24 Kasım, 2020 15:16 Güncelleme: 24 Kasım, 2020 15:16 Ağrı'da Afet Müdahale Planı 2. Değerlendirme Toplantısı Düzenlendi

Ağrı’da oluşabilecek afetlere karşı yerel imkanların değerlendirildiği Afet Müdahale Planı 2. Değerlendirme Toplantısı, Vali Dr. Osman Varol’un başkanlığında, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonunda düzenlendi.

 Afet Müdahale Planının gözden geçirildiği toplantıya Vali Dr. Osman Varol’un yanı sıra, İl protokol üyeleri, ilgili kurum kuruluş müdürleri ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.

 Sel, heyelan, çığ, yangın, endüstriyel kazalar ve toplu nüfus hareketleri gibi afet ve acil durumlara müdahalede görev alacak hizmet grupları ve koordinasyon birimlerinin rollerinin, görev ve sorumluluklarının uzmanlık alanlarına uygun bir biçimde tanımlandığı, afet öncesi, afet sırası ve sonrasındaki müdahale planlamasının temel prensiplerinin belirlendiği toplantı İl Afet ve Acil Durum Müdürü Necati Oruk'un sunumu ile başladı.

 Daha sonra, afetlere hazırlıklı olmanın büyük önem taşıdığını ve yaşanan afetler neticesinde altyapı ve fiziksel olarak ülkemizin güçlü sistemlere sahip olduğunu vurgulayan Vali Varol: ‘Bugün bu toplantı ile, kurum müdürleri ve temsilcilerinden Afet Müdahale Planı kapsamında yürütülen çalışmalar hakkında bilgi alacak,  herhangi bir afet durumunda ana çözüm ortakları ile destek ortakları arasındaki iş birliğini ele alarak kurumların görev ve sorumluluklarını belirleyeceğiz.’ dedi.  

Yorum Ekle