SON DAKİKA

78 Araç, 91 Personel, 8 Adet Mobil Ekiple Kışa Hazır

Ağrı İl Özel İdaresi karla mücadelenin etkin bir şekilde yürütülmesi ve kırsalda yaşayan vatandaşların mağdur olmaması için ‘Karla Mücadele Eylem Planı’ hazırladı. İl Özel İdaresi kontrolü altında bulunan 3 bin 285 km yol ağı için modeli yüksek greyder, dozer, kar bıçaklı kamyon, treyler, loder ve JCB’den oluşan 78 adet iş makinesi 91 personel ve 8 adet mobil ekip oluşturdu. 09 Ocak, 2020 16:49 Güncelleme: 09 Ocak, 2020 16:49 78 Araç, 91 Personel, 8 Adet Mobil Ekiple Kışa Hazır

78 Araç, 91 Personel, 8 Adet Mobil Ekiple Kışa Hazır


Ağrı İl Özel İdaresi karla mücadelenin etkin bir şekilde yürütülmesi ve kırsalda yaşayan vatandaşların mağdur olmaması için ‘Karla Mücadele Eylem Planı’ hazırladı. İl Özel İdaresi kontrolü altında bulunan 3 bin 285 km yol ağı için modeli yüksek greyder, dozer, kar bıçaklı kamyon, treyler, loder ve JCB’den oluşan 78 adet iş makinesi 91 personel ve 8 adet mobil ekip oluşturdu.  

563 köy ve 372 mezra yolu hazırlanan ‘Karla Mücadele Eylem Planı’ çerçevesinde öncelik hastalık, doğum, ölüm, taşımalı eğitim yapılan ve nüfus bakımından yoğun grup köy yollarına verilecek.

24 Saat Hizmet Verilecek

Vatandaşların kış mevsiminin olumsuz şartlarından en az derecede etkilenmeleri için personel, araç ve gereçlerle 24 saat ulaşılabilir kamu hizmeti sunmayı hedeflediklerini belirten İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Erhan Tenekeci, “Hazırladığımız ‘Karla Mücadele Eylem Planı’ çerçevesinde kış şartlarının zorluğunu en aza indirmek amacıyla kırsalda yaşayan vatandaşlarımız için araç parkımızda modeli yüksek greyder, dozer, kar bıçaklı kamyon, treyler, loder ve JCB olmak üzere toplam 78 iş makinemizin gerekli bakımlarını yaparak hazırladık. Buna bağlı olarak 91 personel ve 8 adet de mobil ekip görevlendirdik. Ekiplerimiz 24 saat çalışacak şekilde koordine edildi.” dedi.

 ‘Karla Mücadele Eylem Planı’ çerçevesinde önceliğin doğum, ölüm, grup köy yolları ve taşımalı eğitimin olduğu köyler olacağını söyleyen Genel Sekreter Tenekeci, “Bölgemizde kış mevsimi zor ve uzun sürmekte. Önceliği elbette grup köy yolları, taşımalı eğitim ve nüfus bakımından yoğun köy yollarının ulaşıma açılmasına vereceğiz. Ancak sağlık, mahsur kalma, cenaze gibi acil durumlarda en yakın karla mücadele ekibi talep edilen yere yönlendirilecektir” ifadelerini kullandı.

Yanlış İhbarlar Yapılmasın ki Mağduriyetler Yaşanmasın

Karla mücadelede asılsız ihbarların yapılmaması gerektiğini de hatırlatan Genel Sekreter Tenekeci, “Vatandaşlarımızdan ricamızdır ki asılsız ihbarlarda bulunmasınlar. Çünkü asılsız ve yanlış ihbarlar gerçekten acil bir hastanın mağdur kalmasına neden olabilmektedir. Bu konuda vatandaşlarımızdan duyarlılık bekliyoruz” açıklamasında bulundu.

Yorum Ekle