SON DAKİKA

Usta Öğreticiler Maske Üretiyor

Muş Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu´ndaki usta öğreticiler, dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadeleye katkı sunmak amacıyla gönüllü olarak günde bin adet maske üretiyor. 06 Nisan, 2020 15:15 Güncelleme: 06 Nisan, 2020 15:15  Usta Öğreticiler Maske Üretiyor

Usta Öğreticiler Maske Üretiyor

Muş Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu´nda görevli usta öğreticiler, Çin´in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve oradan bütün dünyaya yayılıp adeta küresel çapta hayatı felç eden yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadeleye destek veriyor.

Dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadeleye katkı sunmak amacıyla gönüllü olarak çalışan usta öğreticiler, günde bin adet maske üretiyor.

Gönüllü usta öğreticiler tarafından üretimi yapılan maskeler ise İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan sterilize işlemlerinin ardından sağlık çalışanları, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı personellerinin yanı sıra ihtiyaç duyulan mevkilere ulaştırılıyor.

Evde boşa geçen zamanlarını değerlendirmek amacıyla çocuklarını evde bırakarak, maske üretimine koyulan gönüllü anne usta öğreticiler, ülke içerisinde yaşanan duruma katkıda bulunmanın gururunu yaşıyor.

“Biz Devletimizin Yanındayız”

Bir seferberlik içerisinde olduklarına dikkat çekerek konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Muş Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Mahmut Baskın, “Biz devletimizin yanındayız. Şuanda bir seferberlik içerisindeyiz. Devlet ve millet el ele vermişiz. Tıpkı İstiklal Harbinden olduğu gibi, nene hatunların sırtında mermiyi taşımaları, bir yandan da çocuklarını kucaklarında taşıdıkları gibi bizimde usta öğreticilerimiz sağ olsunlar çağrımıza icabet edip, canı gönülden gelip burada çalışmaktadırlar, maske üretmektedirler” dedi.

“Bin Adet Maske Üretmekteyiz”

15´i aşkın usta öğreticinin gönüllü çalışmasıyla günde yaklaşık bin adet maske üretimi yapıldığına vurgu yapan Müdür Baskın, “Buradaki maske üretimimiz; bunun kesimi, yapımı ve dikimi hazır hale getirilmesiyle birlikte günde yaklaşık olarak bin adet maske üretmekteyiz. Maskelerimizi ürettikten sonra, İl Sağlık Müdürlüğümüze sterilizeye gönderiyoruz. Sağlık Müdürlüğünden dönüşünden de sağlık müdürlüğümüz başta olmak üzere emniyet gücümüze bu maskeleri veriyoruz. Bu şekilde bizlerin katkısı oluyor onlar için ve tabi bizlerde onları gecelerini gündüzlerine kattıkları için bizlerde bu şekilde onları alkışlıyoruz. Bu yardımımız, bu çalışmamız devam edecektir” diye konuştu.

“İnşallah Bu Gayretlerimizde Boşa Gitmeyecektir”

Usta öğreticiler olarak gaye ve amaçlarının günde bin adet maske ortaya çıkarmak olduğunun altını çizen Muş Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu´nda görevli gönüllü usta öğreticilerden Hatice Eroğlu ise, “Bizler Muş Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu usta öğreticileri olarak, maske dikimlerine başladık. Gayemiz ve amacımız, günde bin tane maske ortaya çıkarmaktır. Bu maskeleri sağlıkçılarımıza, emniyetimize, halkımıza, gerekli olan yerlere ulaştırmaktır. İnşallah bu gayretlerimizde boşa gitmeyecektir. Boş zaman geçirmektense, burada vaktimizi hayırlı amaç için ortaya dökmek amaç ve gayretimizdir. Ülkemizin ciddi bir seferberlik içerisinde olduğunu duyduğumuz andan itibaren, bizlerde evde boş durmamak için burada bir şeyler meydana çıkartıyoruz” şeklinde konuştu.

“Devletimize Katkıda Bulunmaya Çalışıyoruz”

Gönüllü usta öğreticilerinin aynı zamanda anne olduklarını ve devlete katkıda bulunmak için can ile başla çalıştığını söyleyen bir diğer usta öğretici Neriman Subaşı da, “Hepimiz burada usta öğretici olarak çalışmaktayız. Maske üretmeye çalışıyoruz. Elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. En azından devletimize bir katkımız olsun diyoruz. Hepimiz birer anneyiz. Çocuklarımızı eve bırakarak, burada çalışıyoruz. Maske üreterek devletimize katkıda bulunmaya çalışıyoruz” sözlerini kullandı.


Yorum Ekle