SON DAKİKA

Ağrı Aile Çalışma Sosyal Politikalar Müdürlüğü Koronavirüs (COVİD-19) hakkında Uygulama Toplantası

26 Mart, 2020 14:00 Güncelleme: 26 Mart, 2020 14:00  Ağrı Aile Çalışma Sosyal Politikalar Müdürlüğü Koronavirüs (COVİD-19) hakkında Uygulama Toplantası

 Ağrı Aile Çalışma Sosyal Politikalar Müdürlüğü Koronavirüs (COVİD-19) hakkında Uygulama Planı Toplantısı Yapıldı

Ağrı Aile Çalışma Sosyal Politikalar Müdürlüğünde gerçekleştirilen toplantıya  Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkıp, tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip Koronavirüs (COVİD-19) ile ilgili alınan ve alınacak olan tedbirler ve önlemler görüşüldü. 

Toplantıda; İl  Müdürü Mehmetşafi ERİM tarafından virüsten korunma yolları, Sağlık Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan kurallar, sağlık teşkilatı olarak Koronavirüs ile ilgili alınan tedbir ve önlemlerle  ilgili konuşma yaptı ve paydaş kurumlarca uygulanacak planlar ve tedbirler ele alındı. Toplantıya; yatılı kuruluşlar , merkez ve sosyal hizmet müdürleri katılarak, 65 yaş üstü yaşlılara hizmet , kronik hastalar, yatılı kuruluşlar ve eğitimler hakkında konular eler alındı. Ayrıca dezenfekte yöntemleriyle ilgili fikir alış verişi yapılarak, kurumlarda daha hijyenik bir ortamın sağlanması için araçların dezenfektesi ,boya kireç dezenfektesi temizlik malzemesi ve personellerin maske , eldiven gibi hijyenik hususlara dikkat  ederek hizmetlerini görmeleri konuşuldu.

Toplantı sonunda 13 kuruluş müdürünün katılımıyla bakanlığımızın talimatlarının uygulanması konusunda ortak kanaat ve fikir birliğinde bulunuldu.

Yorum Ekle