SON DAKİKA

ZEKİ ÖZKAN’NIN ÖLÜMÜNÜN 2.YILDÖNÜMÜ

Zeki abi;Ruhun şad olsun.Işıklar içinde Yat Koca yürekli insan! 01 Mart, 2020 08:05 Güncelleme: 01 Mart, 2020 08:05 ZEKİ ÖZKAN’NIN  ÖLÜMÜNÜN 2.YILDÖNÜMÜ

ZEKİ ÖZKAN’NIN ARDINDAN!....
Zeki Abi düçar oduğu böbrek yetmezliği nedeniyle1.Mart 2019 yaşama veda etti.
Zeki Özkan’ın yaşamı çok renkliydi.Gençlik dönemi dopdolu geçti.O Dönemdeki gençlik arkadaşları olan Zeki Saraçoğlu,Rıza Akyol Hikmet Korkmaz,Saim Özkan,Orhan Özkan,Sürraya Budak,Fevzi Aladağ, Oğuz Özkan,Kenan Güney,Yaşar Demirtürk(R.Yaşar)Yılmaz Çamlıbel,Yavuz Çamlıbel,Nidai Kızılay,Ercan Artun,Üstat İsmet Öztürk,Raif Özkan ve adını anımsamadığımız arkadaşları ile birlikte her yaz aylarında Doğubayazıt Halk Evimde tiyatro oyunları hazırlar ve halka sunarlardı.
Yazın 15 günlük gerek Balık gölü ve gerekse İshakpaşa sarayı civarında kamp kurarlardı.Bu gelenek bizim jenerasyon zamanındada devam etti.
Zeki Özkan siyaset ile iç içeydi.Bir Dönem Doğubayazıt Belediye Başkanı aday oldu.Ecevit’e ve Demirel’e çok yakın bir kişiydi.
Zeki Özkan bir dönemde sporla uğraştı .Doğubayazıt Geçlik kulübünün Başkanlığını yaptı.
Hasılı Sosyal alanda birçok çalışmaları olan ve her türlü etkinliklerde bulunan bir babacan bir kişiliği vardır.
Zaki Özkan Sait Zor tarafından kurulan Sunar sinamasını satın aldı.Sinamanın yeri bugün ki Doğubayazıt belediye binasının yan tarafındaydı.Ön tarafında Belediye binası.Arka tarafında PTT vardı
Sinamanın büyük bir bahçesi vardı.Burasıda yazlık sinama olarak kullanılırdı.
Sinama Elektrik olmadığı dönemde jeneratörle çalışırdı.Doğubayazıt’ın tek eğlence yeriydi.Haftada iki kez hanımlar matinası vardı.Oynanacak filmin afişi bir kişi tutar.Diğer bir kişiyde huniyi andıran bir aletle anons yapardı.”Dikkat,dikkat!Bugün Eşref Kolçak,Muhterem Nur’un başrolleri oynadığı.......”anons yapılırdı.
Yazın, Doğubayazıt Çifterpınar mahlesinin bıçkın çocukları başta ben Cevdet Baycan,Fuat Karan,Servet Karan,Osman Karan, Müslim Özkan,Turgut Sakin,Cavat Sekin,nejdet Özbek(çelebi)Ercan Çakan,şu anda adlarını anımsamadığım çocukluk arkadaşlarımız;Yazlık simada filim başladığı zaman PTT’nin bayrak direğinde tırmanın sinama binasının damına çıkardık filim izlerdik.
Filim çok heyacamlı yerlerinde gayri ihtiyarı bağırıca birde bakardık Zeki Özkan kafamızın üzerinde durmuş ve gülümsüyordu:
“Ulan sizde kurtuluş yokmu? Haydi inin aşağıda seyr edin!..” derdi.Hiç kızmazdı.Her defasında bizi yakalar. Ama bize bir baba şefkatiyle davranırdı.
Bu arada da bugün kü Büyük pasaj Maksut Güney amcanın eviydi.Buradanda yazlık sinamada oynanan filimler seyr edilirdi.Zaman zaman Maksut amcanın damına çıkar filimleri seyrederdik.Maksut amcanın dünya iyisi hanımı Makbule teyze bize kek getirir ikram ederdi.Her ikiniz de nur içinde yatınız!Mekanınız cennet olsun!
Zeki abi;Ruhun şad olsun.Işıklar içinde Yat Koca yürekli insan!C.B.






Yorum Ekle