SON DAKİKA

Yük taşımacılığına açılan Gürbulak Sınır Kapısı'nda DAİB kurban kestiler

Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği (DAİB) yönetim kurulu üyeleri, yeniden ticari geçişlere açılan Doğubayazıt ilçesindeki Gürbulak Sınır Kapısı'nda kurban keserek dua etti. 05 Haziran, 2020 10:37 Güncelleme: 05 Haziran, 2020 10:37 Yük taşımacılığına açılan Gürbulak Sınır Kapısı'nda DAİB kurban kestiler

Yük taşımacılığına açılan Gürbulak Sınır Kapısı'nda DAİB kurban kestiler



Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği (DAİB) yönetim kurulu üyeleri, yeniden ticari geçişlere açılan  Doğubayazıt ilçesindeki Gürbulak Sınır Kapısı'nda kurban keserek dua etti.

Türkiye'nin İran'a açılan en büyük kapısı olan ve Kovid-19 önlemleri kapsamında 23 Şubat'ta tek yönlü araç, eşya ve yolcu girişlerine kapatılan Gürbulak'ın yeniden açılması ihracatçıları sevindirdi.

Kurban kesimine DAİB üyeleri, Gümrük Bölge Müdürlük yetkilileri katıldı.

DAİB Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Zeki Kuba, yaptığı kısa açıklamada :”2,5 aydır kapalı olan Gürbulak Sınır Kapısının tekrar açılmasından dolayı mutlu olduklarını söyleyerek” sözlerine şöyle devam etti.

“Çok köklü ve ihracat hacmi en geniş birliklerden biriyiz. Doğu Anadolu Bölgesi, Türkiye'de ihracatın temelinin atıldığı bölgedir. 

Kapı açıldı Şimdi ihracatımız daha da artacak.  Buradan başta Ticaret Bakanımız Ruhsar Pekcan olmak üzere devlet yetkililerimize çok teşekkür ediyoruz." dedi.

DAİB üyelerinden Sami Avcı da sınır kapısının açılması ihracata ivme kazandıracağına vurgu yaptı.

Haber:Halkın Sesi.

Yorum Ekle