SON DAKİKA

YPJ'li kadınlar: Savaşımız devam edecek

Kobanê direnişinin öncülerinden olan YPJ'li kadınlar, köylere yönelik temizlik operasyonlarında da en ön saflarda yer alıyor. 11 Şubat, 2015 09:32 Güncelleme: 11 Şubat, 2015 09:32 YPJ'li kadınlar: Savaşımız devam edecek

Kobanê kent merkezini özgürleştiren YPG/YPJ'li savaşçıların Kobanê köylerindeki ilerleyişi sürüyor. Doğu, batı ve güney cephelerinde önemli bir alanda ilerleme kaydeden YPG/YPJ, IŞİD'e yönelik operasyonlarını sürdürürken, Kobanê direnişinin öncülerinden olan YPJ'li kadınlar, köylere yönelik temizlik operasyonlarında da en ön saflarda yer alıyor.

i-1-200.jpg

Kobanê'de operasyonların devam ettiği doğu, batı ve güney cephelerinde mevzilenen YPJ'li savaşçılar, bir yandan operasyon hazırlıkları yaparken, bir yandan da operasyonların komutasını yürütüyor. Kimi cephelerde IŞİD'le aralarında yalnızca bir kilometre mesafe bulunan YPJ'li savaşçılar adım adım yürütülen operasyonların hazırlıklarını titizlikle yürütürken, Kobanê kent merkezinde 134 gün süren direniş ve zaferin verdiği güçle cephede de aynı kararlılıkla savaşıyor.

Ön saftalar

IŞİD ile aralarında sadece bir kilometrelik mesafe bulunan batı köylerinden Qıran'da birkaç saat içinde başlayacak olan operasyon öncesinde görüştüğümüz YPJ'li Hevjin, cephede ön saflarda yer alan kadın savaşçılardan. Kobanê direnişinin başından bu yana direnişte yer alan Hevjin, "IŞİD, düşman bize birkaç kilometre ötede. Ancak moralimiz yüksek. Direnişin başından bu yana öncülüğünü yaptık bu savaşın, mücadelemizde ilerledik ve ilerlemeye devam ediyoruz" sözleriyle cephedeki durumu anlatıyor. Topraklarını işgal eden çetecilere karşı operasyonlarının aynı kararlılıkla devam edeceği vurgusunu yaparak Arin Mirkan, Ronahi ve direnişte yaşamını yitiren diğer kadın savaşçıların eylemlerini hatırlan Hevjin, "Komployu da boşa çıkarma yönünde ilerleyişimizi sürdüreceğiz, topraklarımızı tümden özgürleştireceğiz" ifadelerini kullanarak, YPJ'nin kararlı duruşunu bir kez daha gözler önüne seriyor.

'Kobanê iro rengine'

Batı cephesinde ilerlediğimiz sırada, Kobanê direnişi sırasında dilden dile dolaşan , "Kobanê iro xemgine" şarkısını yaralı halde dillendiren Efrin'li Nergis'le karşılaşıyoruz. Tedavisini yarıda bırakarak cepheye gelen YPJ'li Nergis'le mevzisine gitmek üzere yola çıkmak üzereyken konuşuyoruz. Bir yandan sorularımızı cevaplayan bir yandan da son hazırlıklarını tamamlamaya çalışan Nergis, "Kadını köle olarak gören zihniyeti mücadelemizle boşa çıkardık" diyerek anlatıyor Kobanê'deki kadın mücadelesini. Kadınların mevzilerdeki savaşının devam edeceğini vurgulayan Nergis, "Kobanê iro ne xemgine, Kobane iro rengine" diyerek, hızlı adımlarla uzaklaşıyor yanımızdan. Mevzilerine doğru yol alırken YPJ'li kadınların zafer kararlılığına bir kez daha tanıklık ediyoruz.

i-2-106.jpg

 

Yorum Ekle