SON DAKİKA

Yılmaz Güney'in adı artık Paris'te

Paris'in 10. bölgesinde bir kavşağa Yılmaz Güney'in adı veriliyor. 13 Haziran, 2017 10:05 Güncelleme: 13 Haziran, 2017 10:05 Yılmaz Güney'in adı artık Paris'te

Paris'in 10. bölgesinde bir kavşağa Yılmaz Güney'in adı veriliyor.


Fransa'nın başkenti Paris'teki Kürt Enstitüsü'nün yaptığı başvuruyu oy birliğiyle kabul eden 10. bölge belediyesi çok sayıda Kürt mültecinin yaşadığı bir mahalledeki küçük bir kavşağa Yılmaz Güney'in adının verilmesini kararlaştırdı.

"Square Yılmaz Güney" ya da "Jardin Yılmaz Güney" adı verilecek kavşağın açılış töreni 30 Haziran günü saat 12.00'de yapılacak. Espace Universel adlı bir derneğin düzenleyeceği törenle birlikte bir de afiş ve fotoğraf sergisi açılacak.

1982 yılında Cannes'da "Yol" filmiyle Altın Palmiye ödülünü kazanan yönetmen ve aktör Yılmaz Güney hayatının son yıllarını sürgünde kaçak yaşamıştı.

Paris'te hayatını kaybeden Yılmaz Güney, dünyaca ünlü şair ve sanatçıların da bulunduğu Père Lachaise mezarlığına defnedilmişti.

 

Yorum Ekle