SON DAKİKA

Yetkililer nerede?...

21 Eylül, 2011 05:39 Güncelleme: 21 Eylül, 2011 05:39  Yetkililer nerede?...

Eğitim havarisi kesilen

yetkililer nerede?

21. ASRIN EN BÜYÜK AYIBI

DOĞUBAYAZIT’IN 10 BİN NÜFUSLU1760 HANELİ VATAN MAHALLESİNDE İLKÖĞRETİM OKULU YOK!

Doğubayazıt’ın en büyük mahalleleri arasında yer alan 10 BİN NÜFUSLU 1760 HANELİ  Vatan Mahallesinde İlköğretim okulu yok.

Bu mahalledeki çocuklar her gün mahalleye en az 2 kilometre uzaklıktaki Şehit Gülhan,İshak Paşa İlköğretim Okullarına  gitmek zorunda kalıyorlar.

Ayrıca bazı öğrenciler İran Transit yolunun öteki yakasından olan 75.Y.Yıl ve Gazi İlköğretim Okullarına gitmek zorunda kalıyorlar.

Ancak bu okulların yolu ölüm tuzağı ile dolu.Çümkü  bu son iki okul İran transit yolun karşı  yakasında yer almaktadır.

Vatan Mahallesinde gelen minik çocuklar ister istemez bu transit yolun karşısında bulunan okula varmak için bu yolu geçmek zorundadırlar. Oysa bu yolda trafik akışı çok yoğundur. Onun için her an için minikler  Trafik kazası riskİ kaşı karşıyadır.

Vatan Mahallesi sakinleri bu konuda yaptıkları konuşmalarda” Neden koskoca bir mahallede İlköğretim kurumu yoktur ? Neden okul yaptırılmıyor? Bazı yetkililer eğitim havarisi kesilmektedirler. Oysa burun uçlarındaki mahallenin okul sorununa bir çözüm aramıyorlar? Hergün çocuklarımızın okula ellerini tutarak götürüyor. Okul çıkışında da tekrar ellerinde tutarak eve getiriyoruz. Çocuklarımız trafiği yoğun olan bir yolda hergün trafik kazası riski ile karşı karşıyadır.21. asrın en büyük ayıbını yaşıyoruz okulsuzluktan... Eğitim havarisi kesilen İlçe yetkilileri nerede? neden soruna bir çare aramıyorlar.” dediler.H/S

Yorum Ekle