SON DAKİKA

YARIN 15 TEMMUZ MİLLİ BİRLİK GÜNÜ!

14 Temmuz, 2023 15:39 Güncelleme: 14 Temmuz, 2023 15:39 YARIN 15 TEMMUZ MİLLİ BİRLİK GÜNÜ!

Yarın 15 Temmuz darbe girişiminin 7. Yıldönümü… 

Tam 7 yıl önce darbeci askerlere karşı Doğubayazıt halkı da sokağa çıkmıştı. Hala hafızalardaki yerini koruyan darbe girişiminin yıldönümü nedeniyle Doğubayazıt Kaymakamlığı bir dizi program düzenleyecek.

15 Temmuz darbe girişiminin 7. Yıldönümü nedeniyle Doğubayazıt Kaymakamlığı bir dizi program düzenleyecek. 6 Yıl önce darbeci askerlere karşı Doğubayazıt halkı da sokağa inerek demokrasiye sahip çıkmıştı. Darbe girişimi gecesinde Doğubayazıt 1. Mekanize Piyade Komutanlığı’nda darbeciler harekete geçerek, dönemin Tugay Komutanı Yarbay İlksen Görkem, tabur komutanlarını toplantıya çağırdı, "Görkem, kurumların ele geçirilmesi için iş bölümü yapmış, emniyet müdür vekili, MİT müdürü ve kaymakamı arayarak tugaya çağırmış ve  sıkıyönetim komutanı olduğunu onlara tebliğ etmişti."  Daha sonra Doğubayazıt'lılar Kaymakamlık binası önüne akın ederek sabahlamıştı. Doğubayazıt halkı günlerce demokrasi nöbeti tutmuştu.

Doğubayazıt Kaymakamlığı, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günü nedeniyle bir dizi etkinlik gerçekleştirecek. İşte program; “Öğle namazı öncesi şehitlerimizin ruhu için Mevlidi Şerif okunması-Merkez Camii, 15.00'da Şehitlik ziyareti, 15.30'da Şehit ve Gazi Ailelerinin ziyaret edilmesi, 20.30 : Hükümet Konağı'ında Etkinlik proğramı, 00.13: Tüm Camilerde Sala okunması.”

Yorum Ekle