SON DAKİKA

Yaralı Baykuş Yaşam Mücadelesini Kazandı

01 Aralık, 2021 15:13 Güncelleme: 01 Aralık, 2021 15:13 Yaralı Baykuş Yaşam  Mücadelesini Kazandı

Doğubayazıt Belediyesine bağlı veterinerlik işleri müdürlüğü ekipleri yaşam mücadelesi veren yaralı baykuşa müdahale ederek doğal yaşamına geri kazandırdı.

Çevre Belediyeler arasında modern hayvan barınağına sahip Doğubayazıt Belediyesi, yaklaşık 2 hafta boyunca kırık kanadı ile doğada yaşam mücadelesi veren baykuşu sağlığına kavuşturarak doğaya saldı.

Veteriner Hekim Nazan Eğlenti’nin yaptığı açıklamada; yaralı hayvanın yaklaşık 2 haftadır kırılan kanadı yüzünden beslenemediği ve aşırı kan kaybı nedeni ile adeta ölümü beklediğini söyledi.

    Rüzgârın etkisi ile belediye hayvan barınağı yakınlarına düşen ve vatandaşlar tarafından barınağa getirilen baykuş, ekipler tarafından müdahale için laboratuvara alındı.

Yaklaşık 4 haftalık yaşam mücadelesi veren yaralı hayvan, elim kazayı uzman ekiplerin yardımı ile atlatarak, bu zorlu günlerini atlattı.

Doğada yaşayan canlılara sahip çıkmalı, yaşam mücadelerine destek olmalıyız. Bu zorlu yaşam koşulları içinde özellikle kış aylarında yiyecek bulamayan hayvanlar için kapımızın önlerine bir kap su ve yiyecek bırakarak, böylece hem kendi vicdanımızı, hem de doğadaki canlılara olan saygımızı yitirmemeliyiz...Düz. Hamza Salman

Yorum Ekle