SON DAKİKA

Xanî çalışma gurubu toplandı

24 Ağustos, 2011 14:31 Güncelleme: 24 Ağustos, 2011 14:31 Xanî çalışma gurubu toplandı

 

XAN'i ÇALIŞMA GURUBU TOPLANTISI

Doğubayazıt gönüllü Xanî çalışma gurubu Xanîlog Şarafettin Eryılmaz'ın başkanlığında Sim-er tesisinin toplantı salonunda bir toplantı yaptılar.

Sim-er Toplantı salonunda  dün gece yapılan Xanî çalışma gurubunun toplantısına gurup üyeleri ile konuk olarak Belediye Başkanı Dr.Canan Korkmaz BDP İlçe Başkanı Telat Aktaş katıldı.

Toplantıda ilk konuşmaya Xanilog Şarafettin Eryılmaz Yaptı.Eryılmaz Ehnedê Xanî'nin mem û zin eserinin 1.ve 2.bölümün ana temasını özetleyerek 3. bölümün ana teması üzerinde durdu.Bu üçüncü bölümünde Xanî'nin kalemle hesaplaşması ve Tanrı ile yakarışını dile getirerek,Xanî'nin adalet anlayışı üzerinde durdu.

Xanilog Eryılmaz'da sonra kürsüye gelen Cevdet Baycan Xanî'nin neden Mem û Zin eserini yazdığı üzerinde durarak,Xanî'nin Devlet anyaşına vurgu yaparak,Xanî'in Hürmüzün (güneşin) kürt toplumu için neyi ifade ettiğini dile getirdi.

Konuşmalardan sonra Xanî ile ilgili sorulan soruları Şarafettin Eryılmaz yanıtladı.

Daha sonra bir vakıf adı altında kurulacak olan Xani Evi kültür vakfı konusunda fikir cimlastiği yapıldı. Toplantı gecenin geç saatlerine kadar devam etti.

Yorum Ekle