SON DAKİKA

Vatandaşlar Yetkililere Seslendi, Başıboş Köpeklerle Mücadele İstiyoruz

. 02 Mayıs, 2024 10:45 Güncelleme: 02 Mayıs, 2024 10:45 Vatandaşlar Yetkililere Seslendi, Başıboş Köpeklerle Mücadele İstiyoruz

Doğubayazıt’ta, neredeyse her Mahallede artan başıboş köpeklerle ilgili endişeler artıyor. Mahalle sakinleri, köpeklerin güvenliklerini tehdit ettiğini ve çocuklar için risk oluşturduğunu belirtiyor.

Mahalle sakinlerinden biri olan Fatma Aydemir, “Her gün sokaklarda saldırgan köpeklerle karşılaşıyoruz. Çocuklarımızın dışarıda oynaması artık korkutucu bir hal aldı. Yetkililerden bu konuda acil bir çözüm istiyoruz.” dedi.

Mahallede yaşayan bir diğer vatandaş, Mehmet Kaya ise, “Başıboş köpeklerin sayısı her geçen gün artıyor ve bu durum mahallelerde yaşamı çekilmez hale getiriyor. Yetkililerin bu konuya duyarsız kalmamasını ve bir çözüm bulmasını bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

Doğubayazıt Belediyesi’ne yapılan çağrıda, mahalle sakinleri, başıboş köpeklerle ilgili daha sıkı denetimlerin yapılmasını ve köpeklerin barınaklara alınması için adımlar atılmasını talep ediyorlar.

Yorum Ekle