SON DAKİKA

Van'da barış mitingi için çağrı

30 Ağustos, 2011 18:01 Güncelleme: 30 Ağustos, 2011 18:01 Van'da barış mitingi için çağrı
Van'da 1 Eylül'de yapılacak olan mitinge izin verilirken, Miting Tertip Komitesi, halka katılım çağrısında bulundu.

VAN - Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) ve Demokratik Toplum Kongresi'nin (DTK), 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle Van'da düzenleyeceği mitinge valilik tarafından izin verildi. Miting, 1 Eylül'de Cumhuriyet Caddesi üzerindeki Beşyol mevkiinde yapılacak.

Miting Tertip Komitesi Başkanı Rafet Taş, konuya ilişkin BDP il binasında basın toplantısı düzenledi. 1 Eylül'de onbinlerin katılımıyla miting düzenleyeceklerini belirterek, canlı kalkan eylemi sırasında öldürülen BDP İl Genel Meclis üyesi Yıldırım Ayhan'a adanan mitinge katılım çağrısında bulundu. Van'da son zamanlarda 90'lı yıllarda yaşanmayan uygulamaların yaşandığını kaydeden Taş, Van kentini vali değil, emniyet müdürü ve polisin yönettiğini aktardı. Bütün baskılara rağmen alanlarda olacaklarını dile getiren Taş, Van halkını baskılara cevap olarak 1 Eylül mitingine davet etti.

Baskılara karşı halk mitinge davet edildi

Operasyonları durdurmak için yaptıkları canlı kalkan eylemi sırasında asker ve polislerin halkın üzerine ateş açarak İl Genel Meclis üyesi Yıldırım Ayhan'ı katlettiğini vurgulayan Taş, "Bizler barış dediğimiz için katliamlara maruz kaldık. Son olarak üç gün önce düzenlediğimiz canlı kalkan eylemi sırasında halkımızın üzerine ateş açılarak değerli yoldaşımız ve arkadaşımız Yıldırım Ayhan katledildi. Cenaze törenine bile katlim uygulanmak için saldırı yapıldı" dedi.

Açıklamadan sonra KESK, DİSK ve TMMOB Van İl Koordinasyon Kurulu yöneticileri, BDP il binasını ziyaret ederek, mitinge aktif olarak yer alacaklarını dile getirdi. DİHA

Yorum Ekle