SON DAKİKA

Tuzluca 100. Yıl Anadolu Lisesi Öğrencilerinden Üniversitemize Oryantasyon Gezisi

Tuzluca 100. Yıl Anadolu Lisesi Öğrencilerinden Üniversitemize Oryantasyon Gezisi 27 Aralık, 2018 10:26 Güncelleme: 27 Aralık, 2018 10:26 Tuzluca 100. Yıl Anadolu Lisesi Öğrencilerinden Üniversitemize Oryantasyon Gezisi

Tuzluca 100. Yıl Anadolu Lisesi öğrencilerinden oluşan yaklaşık 75 kişilik öğrenci grubu, Okul Müdürü Derya Taşkınsu Pamuk eşliğinde Üniversitemizi ziyaret etti.


Ziyaret kapsamında Okul Müdürü Pamuk ve öğrencileri makamında ağırlayan Rektör Alma, Üniversitemiz hakkında öğrencilere çeşitli bilgiler verdi.


Üniversitelerin bulunduğu şehirlerin gelişimine katkı sağlaması ve tüm kamu kurumlarıyla işbirliği içinde olması gerektiğini ifade eden Rektör Alma, öğrencilere Üniversitemizin eğitim olanaklarından bahsetti. Son 2 yılda birçok bölüm ve program açtıklarını kaydeden Rektör Alma, “Şu anda bölgede en hızlı gelişen Üniversiteyiz. Öğrenci sayımız bu yıl 5 binden 8 bine çıktı. Tuzluca ilçemizde bulunan Tuz Terapi Merkezi'nin kurulması için çalışmalarımız devam ediyor. Bu projemiz tamamlandığında sağlık turizmi amacıyla çevre ülkelerden bile turistleri şehrimize çekeceğiz” dedi.


Ardından Üniversitemizde bulunan fakülte ve meslek yüksekokullarını ziyaret eden öğrencilere, ilgili personeller tarafından bölüm ve programlar hakkında bilgiler verildi. Fakülte binalarını, amfileri ve derslikleri gezen öğrenciler, merak ettikleri konularda kendilerine rehberlik eden görevlilerden bilgi alırken; daha sonra Mediko-Sosyal binasına geçerek burada öğle yemeği yedi.

Yorum Ekle