SON DAKİKA

Tutak'taki Şiir Dinletisi İlgi Gördü

31 Mayıs, 2012 07:28 Güncelleme: 31 Mayıs, 2012 07:28 Tutak'taki Şiir Dinletisi İlgi Gördü

Tutak ilçesinde, bu yıl 1.'si düzenlenen “Hayat Şiirle Güzel” projesi etkinlikleri kapsamında yapılan şiir dinletisi büyük ilgi gördü.


Hayat Şiirle Güzel projesi kapsamında düzenlenen ilçede bu yıl 1. kez düzenlenen şiir dinletisinde geleceğin genç şairleri buluştu. Tutak Anadolu İmam Hatip Lisesinin düzenlediği ve ilçe protokol üyelerinin de katıldığı şiir dinletisi öğretmenlerin, öğrencilerin ve halkında ilgisini çekti.

Dinletiye, Tutak Belediye Başkanı Sayın Bülent Osman OSMANAĞAOĞLU'nun “Sakarya” adlı şiiri okumasıyla başlandı.

 

Bunun yanı sıra Tutal Lisesi, Mehmet Şükrü Balcı ve Tutak Anadolu İmam Hatip Lisesinin katıldığı bu projede bu okullarda yapılan ön eleme neticesinde dereceye giren ilk üç öğrenci genel yarışmaya katılma hakkı kazandı. Dinleti esnasında öğrencilerin kendi yazmış oldukları şiirleri okumaları ve bunların belirlenen kriterlere göre puanlanmaları sağlandı. Belirlenen komisyon ve Tutak Kaymakamımız Sayın Murat BEŞİKCİ'ninde katıldığı puanlama çok renkli gösterilere yer verdi.Ayrıca Karacan ilköğretim 6.sınıf öğrencisi Gülcan GÖRÜ'nün kendi yazmış olduğu “Hayallerimin Bahçesi” adlı şiir kitabından okumuş olduğu şiir programa katılan herkes tarafından çok beğenildi. Yarışmada dereceye giren ilk üç öğrenciye ise kaymakamımız Sayın Murat BEŞİKCİ değişik ödüllerle ödüllendirildi. Dereceye giremeyen öğrenciler ise başarılarının devamı dilenerek ve bu yazdıkları şiirlerin kitaplaştırılacağı söylenerek hepsine teselli armağanları verildi.

Yapılan bu proje Tutak Kaymakamımız Sayın Murat BEŞİKCİ tarafından çok beğenildi ve Tutak Anadolu İmam Hatip Lisesinin yaptığı bu güzel çalışmadan dolayı tüm idareci ve öğretmenlerine teşekkür etti. Ayrıca bu çalışmanın önümüzdeki yıllarda da devam etmesi gerektiğini ve tüm okullarında buna katılacağını dile getiren Sayın Murat BEŞİKCİ her zaman yapılan bu ve buna benzer güzel çalışmalara destek vereceğini söyledi.

Yorum Ekle