SON DAKİKA

Tutak Protokolü Kadınları Unutmadı

Tutak Kaymakamı Murat Beşikçi, Belediye Başkanı Bülent OsmanOsmanağaoğlu ve İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Şipal; Beraberliğinde, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla İlçedeki hastahane ve okulları gezerek çalışan bayan personellere ''Dünya Kadınlar Günü münasebeti ile''; canlı gül taktim etti. 09 Mart, 2013 03:38 Güncelleme: 09 Mart, 2013 03:38 Tutak Protokolü Kadınları Unutmadı

Tutak Kaymakamı Murat Beşikçi, Belediye Başkanı Bülent OsmanOsmanağaoğlu ve İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Şipal; Beraberliğinde, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla İlçedeki hastahane ve okulları gezerek çalışan bayan personellere ''Dünya Kadınlar Günü münasebeti ile''; canlı gül taktim etti.

 

Düzenlenen programda tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlayan Başkan Osmanağaoğlu, "Bizim için bir yılın 365 gününün 365 günü, Dünya Kadınlar Günü'dür, Anneler Günü'dür”, Toplumumuzun temel taşı ailedir. Ailenin temel taşı da kadındır. Aileyi en iyi şekilde teşkilatlandıran kadındır. Kadınsız toplum sağlıksız toplumdur. Kadının hoşgörüsü, fedakârlığı aileyi ayakta tutar, sizler 365 güne layık insanlarsınız. Her günü Kadınlar günü olarak kutlamalıyız. Siz kadınların verdiği destekler sayesinde biz buradayız. Kurtuluş savaşının kazanılmasın dada cefakâr ve fedakâr tarihe adını yazdırmış Türk kadınının sayesinde kurtuluş savaşı kazanılmıştır Her başarılı erkeğin arkasında Kadın vardır" dedi.

8 mart aslında, kadınların her geçen gün artarak maruz kaldıkları şiddetin, eşitsizliklerin çözüm yollarını düşünmemiz için bir fırsat olarak değerlendirilmesi gereken bir gün.Belediye olarak bu konuda üzerimize düşen sorumlulukları hassasiyetle yerine getirdiğimizi vurgulamak istiyorum. '"Geçmişimizde kadınlarımız, yeri geldiğinde ülke yönetmiş, yeri geldiğinde vatan müdafaasında bulunmuş, kendisinden beklenen çok zor işleri ifa etmiş ve o hep nadide, mümtaz yerini koruyarak ayaklarının altına cennetin serileceği safiyetiyle var olmuştur. Fakat günümüzde kültürel değişim ve yozlaşmanın etkisiyle eski önemini yavaş yavaş kaybederek, gazetelerin üçüncü sayfalarında şiddete maruz kalmış, ticari bir meta haline gelmiş kişiler olarak habere konu olması hepimizi derinden üzmekte, tedirgin etmekte ve toplum olarak uğradığımız kültür erozyonunun faturasını ortaya koymaktadır" ifadelerini kullandı.

; Kadın danışma ve dayanışma merkezimiz, Tutaklı kadınlarımıza alanında uzman kişilerin desteğiyle hukuki konulardan, aile içi sorunlara pek çok konuda yol gösterici oluyor. İlçenin dört bir yanına yayılan mesleki beceri kurslarımız aracılığıyla da kadınlarımıza ve genç kızlarımıza mesleki beceri kazandırarak, ekonomik kazanç elde etmelerinin yolunu açıyor, onların sosyal yaşama katılmalarını, aktif bireyler olmalarını sağlamalı; Diyerek Kadınlarımızın, annelerimizin, bacılarımızın, eşlerimizin yüzünü güldürmek; bizim medeniyet vazifemizdir, olgunluk imtihanımızdır, boynumuzun borcudur. Bu duygularla, bütün kadınlarımızın Dünya Kadınlar Günü'nü tekrar kutluyor, sevinç, başarı, huzur ve mutluluklar diliyor; En kalbi duygularımla Saygılarımı Sunuyorum"dedi.

 

Yorum Ekle