SON DAKİKA

Taşlıçay'da Balık Gölü 1. Kış Festivali Yapıldı

12 Şubat, 2022 16:49 Güncelleme: 12 Şubat, 2022 16:49 Taşlıçay'da Balık Gölü 1. Kış Festivali Yapıldı

Ağrı'da el değmemiş doğasıyla "Saklı Cennet" olarak bilinen, kadife ördekleri ve kırmızı benekli ala balığı bağrına basan, her yıl binlerce turisti ağırlayan Balık Gölü'nde düzenlenen Geleneksel 1. Kış Festivali Yapıldı. 

Ağrı Valisi Dr. Osman Varol; "Mor karanfillerle süslenmiş, Aras Dağları’nın bütün duygularını yüklenmiş, Türkiye’nin en yüksek tatlı su gölü olan ve yüzeyi tamamen buzla kaplanan Balık Gölü’nün üstünde halay çeken vatandaşlarımıza katılarak festival coşkusuna ortak olduk" dedi. 

Çevresindeki dağlardan gelen küçük dereler, kıyısındaki pınarlar ve yeraltı sularıyla beslenen, en derin yeri 37 m’yi bulan, oluşumu itibariyle lav seti gölü kategorisinde bulunan Balık Gölü’nde, festival kapsamında alanında uzman kişilerce buz altı dalışı da gerçekleştirildi.

Altında dalgıçların bulunduğu Balık Gölü’nün buzla kaplanan tabakasının üstünde ise vatandaşlar atlı kızaklarla festivalin keyfini çıkardı.

Vatandaşlarımızın yoğun ilgisi ile süren

Balık Gölü Geleneksel 1. Kış Festivali, ata sporumuz olan ciritin dostluk müsabakası ile devam etti.

Ardından, gönüllü kadınlardan oluşan Kadın Çığlığı Erbani Korosu” tarafından yüzyılların bilgeliğini taşıyan kadim kentimizin, Ağrı’mızın ezgileri seslendirildi.

Vali Varol: "Devlet ricali, STK temsilcileri ve vatandaşlarımızla güzel bir festival günü geçirdik. Gayemiz bu doğal yapıya zarar vermeden tesisleşmeyi gerçekleştirerek yazın olduğu kadar kışın da insanlarımızın bu güzelliklerden istifade etmesine olanak sağlamaktır." dedi.

Yorum Ekle